Am achitat tot debitul(datorii plus penalizari)la zi imediat ce am primit citatia.Sunt deacord ca asociatia cheltuie bani pe avocat in cazul in care exista cheltuieli de judecata,deci o judecata.In cazul asta nu va mai fi nici o judecata,odata ce debitul reclamat de catre ei a fost recuperat.
Nu sunt de acord cu faptul ca,suma ceruta de avocat este de 400 ron,aceeasi ca si in cazul in care nu achitam si ne judecam(unde probabil obtineam o esalonare a platii in timp).
Deci repet,datoria a fost recuperata(suma oricum nu a fost de speriat,800 ron si doar de 6 luni)asociatia nu a platit nici un onorariu avocatului,deci eu as fi dator direct avocatului,nu asociatiei.Asociatia nu mai are nici o pretentie fata de parat,datorita achitarii datoriei(asta este si ideea,pe ei ii intereseaza sa si recupereze datoriile nu sa se judece si odata ce au fost platite asa repede,repet primul termen este pe 12.02.2012,nu mai exista pretentii),deci eu pur si simplu sunt dator unui avocat cu care nu am nimic de impartit,care a plimbat pur si simplu o hartie la judecatorie,care nu va sustine nici o cauza in data de 12.02.2012.
Asta este,si normal daca ar trebui sa platesc niste servicii ale unui avocat,mi s ar pare normal sa fie direct proportionale cu munca prestata,nu sa fie egala in ambele situatii,adica si cu proces si fara.
Asta ma intereseaza pe mine.
Si as mai intreba ceva tot aici ca sa nu mai deschid alt topic:
Daca as vrea sa reclam contabila asociatiei,unde ar trebui sa o fac?modul in care mi a vorbit si cum s a purtat in momentul in care am cerut sa fiu indrumat si sa mi se spuna cum am putea rezolva aceasta problema....lasa de dorit.Adica asa servicii din partea ei....nu sunt pt secolul in care traim.Nu i am intrat in joc si nu am vrut sa o jignesc cu toate ca o merita.Nu stiu,dar mi a lasat impresia ca ar fi ceva legatura intre ea si avocat,atat de inversunata era ca eu trebuie sa platesc cheltuieli de judecata.Din prima asta mi a spus,parea cum ca nu o intereseaza faptul ca asociatia isi recupereaza datoria,important este ca eus i platesc avocatului onorariu.Ciudat!
Deci unde as putea sa o reclam?exista o asociatie a asociatiilor???
As putea sa ma exprim in ascris fata de comitetul de asociatie prin care sa cer scutirea de la datoria catre avocat in acest caz?in care am achitat imediat ce am fost instintat toate datoria?Adica in sedinta comitetului de asociatie sa decida cum si ce?si macar sa fie inregistrata de pe acum iar cand va fi termenul sa i prezint judecatorului ca la data de azi am cerut scutirea de la plata onorariului?
La protectia consumatorului pot sa reclam comportamentul contabilei?
Pe chitanta eliberata de ei scrie toata suma platita, iar mai jos explica
cheltuieli intretinere lunile febr,martie,apr,mai....+penalizari
Normal nu ar trebui taiate chitante separat pt datoriile lunare plus alta pentru penalizari???
Multumesc.
PS- nu incerc sa conving pe nimeni ca nu am gresit ca nu am platit la timp ,dar toti avem probleme,am 2 copii,venitul pe familie este de 2200 ron iar chiria este 200 euro lunar(830 ron)Este greu,nu foarte dar greu.A fost un pic de delasare din partea noastra,dar acum in al 12 lea ceas ,am inteles si tocmai de aceea am achitat imediat intreaga suma+penalizari.Si mi am propus sa platesc lunar,sa nu mai fie nici un fel de discutii.NU pot fi etichetat ca rau platnic,cel putin asa cred eu.
Multumesc