avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii la intretinere...plata cheltuieli judecata!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii la intretinere...plata cheltuieli judecata!

Buna ziua.Incep prin a va spune ca locuiesc in chirie fara contract de 2 ani.
Ca multi bugetari si avand 2 copii(nu o iau ca o scuza)am ramas anul trecut restant la intretinere 627 ron.In octombrie 2010 am primit o somatie de la asociatie,prin care ma somam sa platesc restantele altfel voi fi dat in judecata.Am fost si am achitat datoria restanta,iar in februarie 2011 am achitat la zi pana in decembrie(se afiseaza cu o luna in urma).Nu s a ajuns la judecata pt ca nu era cazul iar in urma somatiei am achitat.
Din ianuarie si pana azi nu am achitat din nou nimic la intretinere si am adunat o restanta de 830 ron plus 110 ron penalizari deci in total 940 ron.In data de 03.08.2011 am fost dat in judecata pt plata acestei sume plus cheltuielile de judecata(onorariul avocatului).Am primit citatia acasa in data de 30.08.2011 si prima infatisare este in 12.02.2012.Eu azi 01.09.2011 am fost la asociatie si am achitat intreaga datorie plus luna asta deci sunt pe zero cu datoriile.Am avut norocul sa fie si presedintele de asociatie acolo cu care am discutat si l am intrebat ce o sa fie in continuare.
Mentionez ca nu am primit nici o somatie de plata a datoriei pe toata perioada asta,singura somatie primita a fost cea din 10.2010 care nu are nici o legatura cu suma restanta pt care am fost dat in judecata.In plangerea facuta la Judecatorie,au scris...citez..
.''Mentionam ca paratul a refuzat in mod nejustificat plata cheltuielilor de intretinere restante cu toate ca a fost instintat ca datoreaza sumele de mai sus prin somatia nr.177 din data de 04.10.2010''.....!!!

Aceasta somatie nu are nici o legatura cu suma restanta datoria fiind din ianuarie 2011.
Au atasat si o copie a somatiei respective,eu i am spus contabilei de la asociatie ca nu are nici o legatura si ca nu trebuia sa ma dea in judecata fara sa ma someze.
Deci in concluzie eu azi am achitat tot ce aveam de achitat inclusiv penalizarile,sunt pe zero,voi avea grija sa nu mai am restante,prima infatisare este in februarie 2012.Ce o sa se judece atunci ...nu stiu,odata ce au fost stinse datoriile pe care ei le cer la judecata.
Ce vreau eu sa intreb si ce mi se pare aberant este ca...am luat legatura cu avocatul lor i am explicat totul i am spus ca am achitat tot iar el mi a spus ca trebuie sa mai platesc 400 ron cheltuieli de judecata!!!pai ce judecata ,adica ar trebui sa platesc ceva ce nu va mai fi,nu?
nu stiu ce sa fac,mi se pare aberant totul,am achitat tot,am fost dat in judecata fara sa fiu somat,plangerea este aiurea facuta,cu o suma datorata din ianuarie 2011 si anexat o somatie care mi au trimis o in octombrie 2010 pt alta suma....
Va rog sa mi spune ti cum ar trebui sa procedez,nu as vrea sa platesc aceasta suma de 400 ron avocatului care nu are ce sa reprezine si ce sa sustine datorita faptului ca restanta pt care ei m au dat in judecata a fost achitata.
As sta si pana in februarie si sa merg la proces si sa i spun judecatorului exact aceasta poveste si ca am l;uat legatura cu acest avocat de pe acum....nu stiu cum este mai bine.Sa cer o hartie sau sa fac o cerere catre asociatie sau avocat prin care sa cer sa nu mai pltesc,sau sa si retraga plangerea???Nu stiu,astept un raspuns.Multumesc.
adresa mea de mail este bog_dami@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: next007 , utilizator 13:43, 6 Februarie 2012
Discutii pe aceasta tema au mai fost pe forum. Ce se intampla, dvs. - @next007, gasesc ca sunteti un om de bun simt, va aflati intr-o situatie, sa-i zicem inedita si cautati niste explicatii.
Bun, este important sa retineti ca prin afisarea listelor de plata, as. prop. si-a facut datoria de a informa proprietarii/locatarii, etc. despre cheltuielile de intretinere repartizate acestora.
Ceea ce ati primit, respectiv -

.''Mentionam ca paratul a refuzat in mod nejustificat plata cheltuielilor de intretinere restante cu toate ca a fost instintat ca datoreaza sumele de mai sus prin somatia nr.177 din data de 04.10.2010''.....!!!

- este o ”formula standard” pe care cel care pregateste dosarul de dare in judecata (avocatul) il scrie, numai ca ”baietii” s-au cam incurcat cu privire la datele din somatie. De fapt si de drept nici nu mai era cazul sa primiti inca o somatie, cu toate ca la noi in asociatie se practica ”moda” cu doua randuri de somatii si atunci faza cu ”paratul a refuzat in mod nejustificat....” , tzine. Daca va bazati pe chestia aceasta, nu cred ca aveti vre-o sansa de a castiga ceva (cineva ma astept sa ma contrazica). Sansa dvs. de a nu plati in totalitate cei 400 lei reprezentand cheltuieliile de judecata, este numai in cadrul as. prop. Discutati cu presedintele as. prop. si s-ar putea sa beneficiati de o reducere - avand in vedere cele discutate in postarile de mai sus. Este necesar sa intelegeti faptul ca odata declansata actiunea de dare in judecata a unui proprietar/locatar, cheltuielile privind onorariul avocatului sunt achitate inainte, copia chitantei privind aceasta plata se anexeaza la dosar pentru a se putea cere in instanta si plata cheltuielilor de judecata de catre parat. Deci, pe scurt, asociatia a cheltuit si achitat deja cei 400 lei... Ca avocatul nu mai are ce apara, este alta poveste...
Repet, dvs. personal nu aveti ce discuta cu avocatul asociatiei ca asa cum era de asteptat, v-a trimis la plimbare, mai ales ca de fapt, paratul este proprietarul ap., nu dvs. - chiriasul.
Inca ceva si am terminat: la Iasi, costurile cu avocatul sunt cam la jumatate de pret, functie si de ”greutatea” dosarului, ceea ce la dvs. nu era cazul.
Succes!



Multumesc pt postare si va multumesc pt ca intelegeti ca nu sunt rau intentionat,credeti ma ca imi este rusine de ceea ce s a intamplat,eu o consider o delasare din partea noastra.
Ceea ce vreau sa va spun este ca nu este anexat la ceea ce am primit eu nici o chitanta de plata a vreunui onorariu,iar ca sa intaresc ceea ce sustin am vorbit cu presedintele si el m a indrumat sa vb cu avocatul si sa obtin vreo reducere la plata onorariului.Deci reiese clar ca asociatia nu i a platit nimic,inca,avocatului.
Nu vreau sa obtin nimic din chestia asta,doar ca mi se pare anormal si foarte mult acest onorariu.
Repet eu am platit tot ce aveam restant plus penalizari,nu am prejudiciat cu nimic asociatia,plata penalitatilor le am acceptat fara a avea o problema,am fost constient de acest lucru.
Eu v-am inteles, dar nu va ajuta cu nimic... Daca as. prop. nu a achitat inca nimic avocatului (s-ar putea sa fie si asa, dar ma indoiesc), repet, discutia se despre reducere se poate face numai in cadrul asociatiei. Numai presedintele poate discuta ceva cu avocatul, numai intre as. prop. si avocat exista un contract de prestari de servicii sau asistenta juridica. Asa ca daca presedintele v-a trimis la avocat sa discutati, a facut-o sa scape de dvs... Incercati o altfel de abordare - cu toate ca eu am inteles exact situatia in care va aflati. Daca aveti de gand sa mai ramaneti in acea locatie, este necesar sa-i promiteti (eventual in scris) ca nu se va mai intampla sa ramaneti restant la plata cheltuielilor de intretinere si poate...
Sa ne tineti la curent cu evolutia ”cazului” !
pe 12 februarie este primul termen,voi incerca sa intervin in proces si sa cer o esalonare a onorariului si reducerea acestuia.Voi invoca si art 257 cod civil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata frgt_me frgt_me Buna ziua, am avut 3 luni restante la intretinere,am fost actionat in instanta,am achitat datoria restanta,iar maine am termen de judecata, problema este ca nu ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de judecata silviano silviano Buna ziua ! Am ajutat un vecin care avea datorii de 13400 de ron la intretinere . Pe data de 25.03 .2010 (joi)era chemat in judecata de catre asociatia de ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari AURORA82 AURORA82 Buna ziua, as dori si eu sa ma ajutati cu un sfat, iata problema mea: in decursul anului 2010 am adunat restante la intretinere astfel ca la 31.01.2011 figuram ... (vezi toată discuția)