avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... continuare studii liceale
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

continuare studii liceale

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu niste raspunsuri: un prieten de-ai mei a absolvit 10 clase, are ceva diploma de bobinator, iar apoi s-a inscris la o alta scoala (nu stie daca era liceu sau scoala profesionala-era in urma cu aproximativ 15-20 de ani). Eu vreau sa-l ajut-el are ambitie sa-si continue studiile acum, la 35 de ani, dar nu stie daca s-ar putea inscrie la un seral sau ce ar trebui sa faca. Este dezorientat, din pacate.
Daca cineva ma poate ajuta cu niste raspunsuri, niste indrumari, sfaturi, v-as fi foarte recunoscator.
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:21, 7 Septembrie 2011
Da, asa vom face. Va multumesc inca o data. Chiar imi doresc sa il ajut, e opersoana deosebita, de la varsta de 17 ani se descurca singur si chiar a reusit in viata si fara studii si diplome. Cand am aflat ca a absolvit doar 10 clase, toti am ramas surprinsi, deoarece am fi putut fi siguri ca are studii superioare. Chiar merita ajutat, pentru ca se jeneaza foarte tare de acest "handicap". O zi buna in continuare!
Multumim!
Prietenul dvs. e norocos :)
Buna ziua,
Am revenit asa cum am spus saptamana trecuta. Am primit pe mail doc. scanate de la amicul meu...este o diploma din 1992, de absolvire a 10 clase la o scoala de ucenici si atat. Clasa a 11-a nu a finalizat-o, asa ca nu prea conteaza deoarece nu are situatia incheiata. Acest amic al meu, este plecat din tara si se va intoarce abia luna viitoare pentru cateva zile si va trebui sa mearga personal la liceu sa se intereseze de ce ar urma sa faca.
Din ce am citit eu din link-urile trimise de Ares_3, ar trebui sa reia liceul din clasa a 9-a, din pacate (sa speram ca va avea rabdare si energie sa urmeze toti cei 4 ani de liceu). Acum am o alta intrebare: credeti ca ar putea face 2 ani intr-unul?
Va multumesc frumos!
Buna ziua!

Din ce am citit mi se pare foarte greu, daca nu imposibil pentru prietenul dvs. sa poata absolvi mai repede cursurile liceului :(

Spun asta in primul rand din cauza acestei conditii:

Elevii admişi vor parcuge cei doi ani prin frecventarea a cel puţin 50% din cursurile şcolare aferente anului curent şi a minim 40% din cursurile şcolare aferente celui de-al doilea an de studiu.

Nu stiu daca dansul ar fi dispus sa renunte la slujba, oricare ar fi aceea, pentru a se dedica studiilor. Adica incerc sa ma pun in locul dumnealui si la varsta pe care ati spus ca o are eu una nu m-as duce la scoala in fiecare zi nici batuta :)

Apoi din cauza efortului intelectual mult prea mare, totusi, tinand cont ca:

Elevii care vor să facă doi ani de studiu într-un singur an trebuie să îndeplinească câteva condiţii:

a) calificativul anual sau media generală în anul şcolar anterior să fie:
[...] minim 9,00 pentru elevii din învăţământul gimnazial şi liceal.

b) calificativul sau media generală la fiecare obiect de învăţământ în anul şcolar anterior trebuie să fie:
[...]
- minim 9,00 pentru elevii din învăţământul gimnazial şi liceal.

c) calificativul sau media anuală la purtare trebuie să fie:
[...]
- minim 9,50 în ultimul an şcolar pentru elevii din învăţământul gimnazial şi liceal.

d) promovarea unui test transdisciplinar din curriculumul clasei anterioare cu un punctaj de cel puţin 80% din totalul punctajului acordat pe test.

Articolul pe care il veti gas la linkul de mai jos se incheie astfel:

Noua metodologie de promovare a doi ani de studii într-un an şcolar în învăţământul preuniversitar va intra în vigoare, cel mai probabil din toamnă.

[ link extern ]

Nu am gasit niciunde ca ar fi intrat in vigoare, insa cand se va intampla asta nu cred ca vor fi conditii mai putin restrictive.

:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mă incadrez la studii medii? cosgab9 cosgab9 Buna ziua. In anul 2014 am absolvit \\"invatamantul profesional cu durata de 2 ani\\" (nivel 2), dar inainte de asta am facut un an de liceu (am \\"Certificat ... (vezi toată discuția)
Scoala profesionala=studii medii? mirela2000 mirela2000 Buna ziua, Este considerata efectuarea a zece clase plus scoala profesionala ca fiind studii medii? Dar absolvirea a XII clase fara diploma de bacalaureat? ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre somaj Raku220 Raku220 Buna seara! Am o intrebare : Daca numai fac scoala (m-am lasat in clasa a 9 a pe la jumatate ) si am 17 ani si jumatate acum am vreo sansa sa primesc somaj? ... (vezi toată discuția)