avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intentie de furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intentie de furt

Dupa ce am lucrat o luna in Italia, la plecare am avut intentia sa iau niste lucruri din casa respectiva, dar au descoperit lipsa lor si le-am pus la loc. Am ajuns acasa dar imi plesneste inima de frica si de suparare ptr ca nu stiu ce ma asteapta. Am primit telefon de amenintare ca au facut instiintare la carabinieri si nu stiu ce o sa fie mai departe. Daca poate cineva sa imi spuna ce ma asteapta..... Multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:44, 6 Septembrie 2011
Nu stiu in ce masura veti avea probleme pe teritoriul Romaniei...
Nu cred ca o sa va sparga nimeni usa...
Ar fi insa bine sa aveti posibilitatea de a avea un avocat in Romania daca se vor ivi probleme mai grave...
In Romania se pot face anumite aparari care sa va ajute.
Este o problema de drept italian.
Este posibil , daca se va da curs unei eventuale urmariri penale , sa se dispuna audierea dvs ,prin efectuarea unei comisii rogatorii in Romania.
Cred ca ar fi util , daca ati putea sa luati legatura cu persoanele respective pentru a vedea care este situatia , dar mai ales pentru a incerca sa minimalizati eventualele consecinte juridice.
Da, este o problema de drept italian dar cu posibile implicatii ale dreptului roman.
Daca s-a emis, spre exemplu, un mandat de arestare in lipsa...va avea nevoie de avocat roman...aici in Romania...
Este insa adevarat ca daca organele judiciare din Italia nu se agita prea tare ( desi cam au ceva probleme cu compatriotii nostrii...) se poate proceda la o audiere prin comisie rogatorie in Romania.
In acest caz, veti putea apela tot la un avocat din Romania...desi este vorba de dreptul italian.
Nimic nu impiedica o cooperare dintre un avocat roman si unul italian in cazul in care veti angaja avocat.Cu siguranta ca veti primi si avocat din oficiu din partea statului roman dar va fi exclusa cooperarea dintre avocati...dupa parerea mea...
Avocatul din oficiu nu il platiti..este gratuit...

Dar...eu nu fac altceva decat sa va pun in garda si sa va spun ce modalitati de aparare ati avea...
Exista si posibilitatea sa nu aveti probleme...
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dupa ce am lucrat o luna in Italia, la plecare am avut intentia sa iau niste lucruri din casa respectiva, dar au descoperit lipsa lor si le-am pus la loc.

Raspundeti penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt , de catre gazduit, in paguba gazduitorului.
Nu opereaza desistarea , cauza de nepedepsire a tentativei, intrucat, in speta, nici macar nu este savarsita aceasta forma a infractiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa faca fiica mea in acest caz? Meuta Georgeta Meuta Georgeta 1-Fiica mea este in Italia 2-vrea sa vina acasa definitiv 3-vrea sa faca certificat de nastere Romanesc dar tatal copilului refuza sa dea actele desi nepotul ... (vezi toată discuția)
Furt o aggravatto ionut57 ionut57 am furat din aushan VILA NOVA o pereche de blugi si o pereche de adidasi,ma prins dupa ce am iesit de la casa,au chemat carabinierii care m-au dus la cazarma ... (vezi toată discuția)
Sofer tir acuzat de furt bscrst bscrst Buna seara! Sotul meu este sofer pe tir si realizeaza de cativa ani curse externe. Acum a fost trimis in Treviso-Italia sa incarce camionul pentru a se ... (vezi toată discuția)