avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale declaratie de notorietate pentru autorizare PFA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

declaratie de notorietate pentru autorizare PFA

Buna ziua !
as dori sa aflu daca stie cineva sau daca ma poate indruma unde sa citesc ( desi n-am gasit nicaieri niciun rand despre problema asta ) care sunt conditiile in care se elibereaza de catre primarul localitatii declaratia de notorietate pentru desfasurarea de activitati traditionale independente. Ce acte sunt necesare a fi prezentate la primarie, cu ce se dovedeste experienta in fata primarului in conditiile in care este vorba de un oras mare iar primarul nu are de unde sa cunoasca abilitatile fiecaruia ca intr-o localitate mica?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 14:39, 1 Octombrie 2008
In comunele mici aceasta declaratie de notorietate se da foarte usor la acei mestesugari pentru ca in primul rand datorita faptului ca este o comunitate mica se cunosc. Am avut ocazia sa vad o astfel de declaratie si exista si un model tip.
da, pentru comunitatile mici e perfect, de aceea s-a si precizat ca e vorba de un oras mare. Cred ca pasii sugerati de dl Ciobotaru sunt de luat in seama in situatia unui oras mare.
Am gasit "pe" Internet un model orientativ pt acesta cerere; poate ca te ajuta:


DECLARATIE DE NOTORIETATE

Subsemnatul X.Y. domiciliat in ___________________________________, declar pe propria raspundere ca:
• il cunosc pe I. I., domiciliat in ________________, care mai este cunoscut sub numele de _______________;
• persoana din fotografia care mi se prezinta se numeste _____________, are (avea) domiciliul in __________________ si a lucrat la ________________.

Inteleg sa raspund penal pentru declaratii neadevarate in cazul in care declaratia expusa mai sus nu ar corespunde adevarului.

Facuta astazi _______________ in 3 exemplare, spre a servi la _____________

X.Y.,
[semnatura]

Multumesc pentru modelul postat, dar declaratia la care se refera subiectul nostru vizeaza notorietatea privind abilitatile profesionale sau de exercitare a unei meserii simple nu vizeaza cunoasterea persoanei in sine.
Cu respect
Modelul a fost postat cu titlu orientativ - poate fi modificat in functie de necesitate:"...il cunosc pe... etc etc care a lucrat n ani sub indrumarea...., cunoscut pt..." etc etc (te referi in declaratie la aptitudinile omului care nu are nicio diploma de "atestare a indemanarii").

Alte discuții în legătură

Tehnician topograf chiorean vasile chiorean vasile Buna ziua ,va rog urmatoarea informatie: -daca urmez cursurile de formare profesionala tehnician topograf-am dreptul de-a ma autoriza ca si activitate ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala calificare arvat_t arvat_t Activitatea de comercializare plante si flori,prin infiintarea unei intreprnderi individuale,necesita o anumita calificare,mentionez ca am studii medii.Pot ... (vezi toată discuția)
Activitati - persoana fizica autorizata mihpred mihpred aici am aflat mai multe detalii despre statutul de persoana autorizata, insa ma intereseaza si activitatile pe care le pot autoriza ... spre exemplu: it, ... (vezi toată discuția)