avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... In cit timp se depun actele la Agentia de Somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

In cit timp se depun actele la Agentia de Somaj?

buna dimineata. vreau si eu sa stiu in cit timp pot de pune actele pentru somaj dupa incetarea muncii si daca firma ma poate da in somaj fara acel preaviz ,sa- mi dea direct actele pentru a-mi face lichidarea
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:06, 3 Septembrie 2011
1. Pentru a putea beneficia de somaj de la data incetarii c.i.m., trebuie sa depuneti actele la somaj in termen de 10 zile de la aceasta data. In caz contrar, veti beneficia de somaj de la data depunerii cererii.

2. Pentru a beneficia de somaj fara efectuarea preavizului ar trebui sa c.i.m. sa inceteze in anumite conditii prevazute de Codul Muncii.

3. cu ce articol vi se va desface sau s-a desfacut c.i.m.?
Pentru a beneficia de somaj cu data concedierii actele se depun in termen de 10 zile. Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data concedierii, indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.
Acordarea termenului de preaviz este obligatie pentru angajator.
momentan sunt pe punctul de a fi data in somaj si de aceea intreb ca sa stiu ce sa fac
luminitaadela a scris:

momentan sunt pe punctul de a fi data in somaj si de aceea intreb ca sa stiu ce sa fac

Depinde acum si de articolul cu care vi se va inceta c.i.m. ... intrucat sunt articole prentru care se acorda preaviz , dar si articole pentru care nu se acorda preaviz ...

daca eu plec din firma cu acordul partilor mai beneficiez de somaj si de preaviz?

Alte discuții în legătură

Deptul la somaj eralu75 eralu75 Lucrez de patru ani la o firma ca lucrator comercial.Acum 2 luni patronul a decis sa inchirieze spatiul unei banci,urmand ca ulterior sa deschida magazinul in ... (vezi toată discuția)
Inscriere pentru somaj monodora monodora Am fost angajata unei firme care a intrat in insolventa, iar in decembrie 2012, am intrat in perioada de preaviz. Acum sunt in cautarea unui nou loc de munca ... (vezi toată discuția)
Preaviz in cazul in care am fost concediat Arnie Arnie Buna ziua. Am o intrebare legata de respectarea preavizului in cazul in care am fost concediat. Vreau sa stiu daca exista o posibilitate ca in cazul in care am ... (vezi toată discuția)