avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoasterea copilului inainte de casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoasterea copilului inainte de casatorie

Va salut!v-as ruga cine e disponibil sa ma ajutati cat mai repede cu o rezolvare ,si daca se poate sa fiti cat mai expliciti.
Problema e urmatoarea:x a avut un copil cu y inainte de a se casatori.S-au casatorit dupa 28 de luni de la nasterea copilului .Copilul a dobandit numele de familie a mamei.Tatal a incercat printr-o procura sa recunoasca copilul,adica sa-i poarte numele de familie,insa in procura s-a mentionat doar ca il recunoaste ca fiind fiul lui insa nu si faptul ca ii va purta numele.Mama a declarat la momentul intocmiri documentelor de la maternitate numele ei-pentru a inregistra nasterea.Acum tatal vrea sa-l recunoasca ca fiind fiul sau dar sa si poarte acelasi nume-x.Precizez ca x si y s-au casatorit in italia,insa codul familiei italian facand referire la casatorie spune ca atat x cat si y trebuie sa isi pastreze numele.adica sot-x-s,sotia y-m,unde x =nume de familie,s,respectiv m=prenume.Va multumesc anticipat.Astept cine e amabil o posibila rezolvare.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:52, 5 Septembrie 2011
Buna ziua da se poate pe cale judecatoreasca sotia da in judecata barbatul de stabilire a numelui si este de acord ca copilul sa ii poarte numele tatalui .cel mai bine apelati la un avocat sau la cineva care este in cauza daca ambi parinti sunt de acord se face o actiune in contradictoriu cu autoritatea tutelara ,se termina la prima infatisare ,se duce si schiba si certificatul de nastere cu hotarirea de la tribunal si copilul detine numele tatalui
parerea mea este sa mearga amandoi la un mediator,si cu acordul dintre ei sa depuna cerere in instanta pentru a obtine o declaratie de expedient,adica ar legaliza in instanta acordul
Da' pai cum altfel? #-o

Soarta lui Hamlet ar fi putut fi evitata cu ajutorul unui psihanalist jungian, Othello ar fi putut sa-si sublimeze agresiunea pe canapeaua unui psihanalist, Romeo ar fi putut gasi pe cineva mai potrivit cu ajutorul unei agentii matrimoniale, Oedip ar fi putut sa-si impartaseasca problemele cu ceilalti in cadrul terapiei de familie (Alain de Botton)

... si, mai nou, daca n-aveti nici ce face si nici ce sa cautati pe acolo, mergeti oricum la mediere ... ca e de "ultimul racnet" si e buna la "da" toate .. :duh:

ionescua65 a scris:

parerea mea este sa mearga amandoi la un mediator,

Ce draci sa caute la mediator!? N-auzirati ca omul NU vrea sa bata drumurile de pomana? Are posibilitatea sa expedieze CU POSTA o amarata de cerere prin care sa solicite instantei incuviintarea purtarii de catre minor a numelui tatalui (parintelui care l-a recunoscut ulterior). Asta e solutia care, deocamdata, il scuteste de drumuri.
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2011
romascanu, moderator
Varianta cu procesul s-ar putea dovedi viabila daca se da o declaratie la notar de catre parinte si aceasta sau reclamantul o depune la dosar.O poate trimite prin posta cu confirmare de primire la dosarul cauzei.
Aceasta ca sa nu se mai deplaseze in tara...

Insa, daca parintii se inteleg cred ca si la consulatul Romaniei s-ar putea rezolva situatia.
Adica...sa fie de acord...
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea copilului din numele mamei in numele tatalui seyde seyde Va rog sa ma ajutati, voi avea un copil in afara casatoriei. tatal copilului nu este un tara asa ca voi trece copilul in numele meu de familie, in scurt timp ... (vezi toată discuția)
Incuviintare purtare nume dupa decesul mamei Justitiarul711 Justitiarul711 Poate un tata sa incuviinteze in fata ofiterului starii civile ca un copil recunoscut de el in urma cu 10 ani sa-i poarte numele, fara ca mama sa fie ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in afara casatoriei alexe adrian alexe adrian va salut..as avea o intrebare simpla.locuiesc cu concubina mea de 8 ani si avem inpreuna o fetita.din diverse motive fetita nu este pe numele meu..ce trebuie ... (vezi toată discuția)