avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier cu victima .(victima usor lovita)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier cu victima .(victima usor lovita)

buna ziua in data de 01-09-2011 in judetul focsani am iesit de pe o stada si nu am acordat trecere unui autoturism l-am acrosat usor .avem semnu de cedeaza trecere .victima sa deplasat la spital pt ca avea dureri de spate .ulterior am inteles ca a depus plangere penala impotriva mea ce trebuie sa fac eu in cazul de fata .Trebuie sa-mi iau un avocat sau trebuie sa astept 2-3 ani pana se termina cazul de judecat:help:?.La sfarsitul procesului trebuie sa platesc daune ceva victimei?
Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 09:24, 6 Septembrie 2011
Daunele de indiferent ce natura se suporta de polita de asigurari RCA a dv. Pagubitul va trebui sa deschida dosar de dauna la asiguratorul dv RCA. Nu trebuie sa va faceti griji cu durata procesului , cand se va termina atunci se va termina. Daca veti fi chemat in instanta veti recunoaste ca ati gresit si ca va pare rau si poate beneficiati si de reducerea pedepsei cu 1/3. Nu cred ca el v-a deschis proces penal. Fiind vorba de un accident soldat cu vatamari corporale asta este procedura. Functie de nr de zile de spitalizare veti primi in cel mai rau caz ceva cu suspendare sau in cazul fericit NUP. Avocat oricum eu v-as recomanda sa va angajati ca sunt multe subterfugii ale legii pe care nu le cunoasteti si pt a fi scutit de orice surprize.
victima a depus plangere penala pt ca nu am vrut sa-i dau suma ceruta de el .Am incercat sa fiu politicos si sa ma ocup de domnul pe care l-am urmat pana la spital eu fii in spatele ambulantei si mam oferit sa-l duc acasa dupa externare adica dupa 2 ore de spitalizare . acesta mi-a cerut o suma incredibil de mare nu as avea bani acestia decat daca mi-as vinde casa .sunt deacord ca am gresit dar nici sa platesc asa mult .Plangerea a depuso a doua zi dupa accident .Cat timp voi ramane fara permis?si ce daune ar trebui sa platesc dupa terminare procesului in care castiga ?Sau asigurarea mea obligatorie plateste tot
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
ContSters220408, utilizator
Nu am inteles ce ati vrut sa ziceti DUMNEAVOASTRA cu reducerea pedepsei 1/3?Unu -3 luni de suspendare a permisului?Si mai am o intrebare politia mia eliberat o dovada cu care pot circula 15 zile cu masina dupa o pot prelungi ,va trebui sa astept pana la terminare procesului ca sa-mi iau permisul inapoi si sa circul numai cu dovada aceea care e valabila 30 de zile?binenteles ca la terminare presupun ca voi primi o suspendare a permisului de conducere si implicit o amenda
ContSters220408, utilizator
mi sa sters contul respectiv deoarece am uitat parola la o sala de net in pc .Urmaresc in continuare acest caz si astept un raspuns daca se poate .Nu am inteles ce ati vrut sa ziceti DUMNEAVOASTRA cu reducerea pedepsei 1/3?Unu -3 luni de suspendare a permisului?Si mai am o intrebare politia mia eliberat o dovada cu care pot circula 15 zile cu masina dupa o pot prelungi ,va trebui sa astept pana la terminare procesului ca sa-mi iau permisul inapoi si sa circul numai cu dovada aceea care e valabila 30 de zile?binenteles ca la terminare presupun ca voi primi o suspendare a permisului de conducere si implicit o amenda

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
anti-coade, utilizator
Nu cred ca pentru faptul ca victima a stat 2 ore la spital (la unitatea de primiri urgente, probabil) va atrage acordarea de catre medicul legist a unui numar mai mare de 10 zile de ingrijiri medicale. Victma si-a scos certificat medico-legal Numarul de zile de ingrijiri medicale conteaza in incadrarea juridica a faptei. Un numar de pana la 10 zile de ingrijiri medicale nu atrage raspunderea penala. Dosarul penal se solutioneaza cu NUP. Dvs. va veti alege cu o amenda si suspendarea temporala a dreptului de a conduce.

Alte discuții în legătură

Accident rutier bianca72 bianca72 In data de 9 iulie am suferit un accident de circulatie in urma caruia am fost operata de fractura bimaleolara.Vinovatul nu avea polita de asigurare RCA drept ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni-vatamare corporala bogdanCLS bogdanCLS Buna ziua. In ziua de 10.10.2009 am reusit sa fac un accident, mai explicit am \"agatat\" un tanar in varsta de 18 ani pe trecea de pietoni. Acesta a suferit ... (vezi toată discuția)