avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier cu victima .(victima usor lovita)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier cu victima .(victima usor lovita)

buna ziua in data de 01-09-2011 in judetul focsani am iesit de pe o stada si nu am acordat trecere unui autoturism l-am acrosat usor .avem semnu de cedeaza trecere .victima sa deplasat la spital pt ca avea dureri de spate .ulterior am inteles ca a depus plangere penala impotriva mea ce trebuie sa fac eu in cazul de fata .Trebuie sa-mi iau un avocat sau trebuie sa astept 2-3 ani pana se termina cazul de judecat:help:?.La sfarsitul procesului trebuie sa platesc daune ceva victimei?
Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 09:24, 6 Septembrie 2011
este important de stiu daca exista un certificat medico legal, in lipsa acestuia fapta nu poate fi incadrata, din punct de vedere al codului penal, si doar un numar de peste 10 zile de ingrijiri medicale atrage raspunderea penala, dar si in acest caz opereaza impacarea partilor. a doua problema orice suma sub forma de daune, ceruta de catre victima, se va despagubii de catre societatea unde aveti RCA, in baza unui dosar de dauna. Din punctul meu de vedere , si tinand cont de faptul ca ati mers cu victima la spital, ati declarat accidentul , deci ati fost de buna credinta , nu va puteti alege decat cu permisul suspendat pentru neacordare de prioritate si amenda contraventionala. in cazul in care victima va solicita bani si aveti de gand sa ii dati , sa faceti act notarial, in care victima sa declare ca nu mai are alte pretentii, pentru ca exista persoane care profita de pe urma unor asemenea incidente.

succes
Victima a cerut o suma pe care nu o pot oferi decat daca ami vand casa cat despre spitalizare nu se pune vb pt ca nu exista .Intrebarea ce ma framanta daca victima nu are 10 zile de spitalizare intr-o unitate de stat pt ca cei de la stat au trimiso acasa pt ca nu avea nici macar o zgarietura facea doar pe lesinatul si are la un spital particular hartia eliberata de acel spital va fii luata in calcul?Si certificatul medico legal se elibereaza in functie de zilele de ingrijire din spital sau se acorda dupa ochiul doctorului care examineaza pacientu (expertul in certificate medicolegale)?
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2011
anti-coade, utilizator
anti-coade a scris:

Victima a cerut o suma pe care nu o pot oferi decat daca ami vand casa cat despre spitalizare nu se pune vb pt ca nu exista .Intrebarea ce ma framanta daca victima nu are 10 zile de spitalizare intr-o unitate de stat pt ca cei de la stat au trimiso acasa pt ca nu avea nici macar o zgarietura facea doar pe lesinatul si are la un spital particular hartia eliberata de acel spital va fii luata in calcul?Si certificatul medico legal se elibereaza in functie de zilele de ingrijire din spital sau se acorda dupa ochiul doctorului care examineaza pacientu (expertul in certificate medicolegale)?

nu este chiar atat de simplu, certificatul medico legal se elibereaza de catre IML, iar pentru majoritatea leziunilor exista un nomenclator , unde scrie escoriatie- 2 zile ingrijiri, apoi medicul examineaza pacientul, au fost cazuri cu persoane care aveau o zgarietura dar mergeau la iml cu guler pe gat etc, cu spaga nu prea merge la IML, in plus dvs puteti merge la politie sa solicitati dosarul unde exista toate analizele, si puteti solicita o copie a cestuia, adica la stat victima dupa ce este consultata si i se fac toate analizele, inclusiv de sange pt a evita probabilitatea producerii unui hematom, i se da drumul acasa, apoi se interneaza la particular, pai la articular putem cu totii sa ne internam ce credeti ca ne refuza taxa de de spitalizare care poate ajunge si la 100 eur pe zi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier bianca72 bianca72 In data de 9 iulie am suferit un accident de circulatie in urma caruia am fost operata de fractura bimaleolara.Vinovatul nu avea polita de asigurare RCA drept ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni-vatamare corporala bogdanCLS bogdanCLS Buna ziua. In ziua de 10.10.2009 am reusit sa fac un accident, mai explicit am \"agatat\" un tanar in varsta de 18 ani pe trecea de pietoni. Acesta a suferit ... (vezi toată discuția)