avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract telefonie+cablu tv+intenet inainte ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract telefonie+cablu tv+intenet inainte de termen

Buna ziua! In 2010 mai, am incheiat cu [o firma] un contract de furnizare servicii internet,telefonie/tv pe o perioada de 2 ani. Acum as vrea sa il reziliez pentru ca am gasit o oferta mai avantajoasa. In contract scrie ca daca reziliez contractul inainte de termen trebuie sa platesc o taxa de 40 euro pentru fiecare serviciu. Este corecta acea taxa sau este abuziva?
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Macrobloc , utilizator 18:15, 27 Ianuarie 2012
Nu vad in ce fel operatorul si / sau clientul se pot pronunta asupra legalitatii sau ilegalitatii unei clauze despre care legea spune clar ca este abuziva. Putem spune ca un contract de furnizare servicii este intocmit legal doar daca intruneste conditiile exprimate in lege. Este superfluu sa recurg la astfel de tautologii pentru a va demonstra ceea ce este evident cu ochiul liber, dar daca tot va plac argumentele...

Asa cum puteti sesiza si Dvs in articolul citat, fiecare operator interpreteaza legea dupa cum il taie capul. Iar furnizorul pe care il mentionati aici, face si prin acest raspuns masura obrazniciei care i-a fost dintotdeauna caracteristica.


edit:
Furnizorul: "Daca le fac clientilor o oferta promotionala, pot sa strecor si o clauza abuziva in actul aditional la contract?"
Legea: "Nu poti."
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
cga43, utilizator
De aceea exista Comisariatul pentru Protectia Consumatorului si ANPC, sa identifice clauzele abuzive si sa ii sanctioneze pe cei care le introduc in contracte. Sau sa constate ca nu e nimic ilegal intr-o oferta conditionata de o perioada de abonament.

Din ce a scris utilizatorul am inteles ca va face plangere, eu ii doresc sa primeasca raspuns favorabil pentru este evident ca nu stie cum s-a ajuns la acceptarea acelei oferte.

Iar daca nu uita de promisiune:

Am sa revin cu informatii despre modul in care s-a finalizat problema mea. E bine sa stie si altii ce pot pati daca nu dau importanta clauzelor bine mascate intr-un contract....

o sa aflam si cum s-a terminat aceasta poveste.
Ares_3 a scris:

De aceea exista Comisariatul pentru Protectia Consumatorului si ANPC, sa identifice clauzele abuzive si sa ii sanctioneze pe cei care le introduc in contracte. Sau sa constate ca nu e nimic ilegal intr-o oferta conditionata de o perioada de abonament.


N-as vrea sa ma intelegeti gresit. Eu nu consider apriori ca o oferta promotionala insotita de obligativitatea prelungirii unui contract reprezinta un abuz din partea furnizorului. Clauza este abuziva doar prin faptul ca pretinde acea suma fixa, intrucat in anumite conditii poate conduce la "despagubiri" aberante in favoarea furnizorului. De exemplu cand cuantumul despagubirii depaseste suma care ar mai fi fost de achitat pana la stingerea fireasca a contractului.

De aceea e abuziva clauza si de aceea (sper eu) nu a permis-o legiuitorul, nu pentru ca imi place mie polemica de dragul polemicii.

Mi-au spus cei de la relatii cu publicul sa depun o contestatie la decizia de plata a despagubirilor. Am facut-o in doua exemplare, cu numar de inregistrare si astept acum sa vad ce rezolutie dau. Dupa asta incerc la protectia consumatorului...
In caz ca va fi nefavorabil, raspunsul tot va poate folosi la ceva: veti demonstra ca ati incercat rezolvarea pe cale amiabila; ati vazut ca o reclamatie trebuie insotita de dovada ca ati luat legatura intai cu firma respectiva.

Indiferent ce va vor raspunde, va rog sa ne spuneti si noua:)

Succes :luck:

Alte discuții în legătură

Reziliere contract euprotopopescu69 euprotopopescu69 Lege nr. 193/2000 reglementeaza clauzele abuzive in contractele incheiate intre comercianti si consumatori. Actul normativ, modificat prin legea Legea nr. ... (vezi toată discuția)
Acordul telefonic tine loc de semnare contract? AndaToma AndaToma Buna seara, bunica mea a primit o scrisoare prin posta de la firma de telefonie in care scrie [i]\\"In urma acceptului tau telefonic din data de 08.03.2013, ... (vezi toată discuția)
Renuntare abonament orange ionutadriandragut ionutadriandragut buna ziua, vreau sa renunt si eu la abonamentul orange me 5 sunt in ultimile 5 luni de periada contractuala. M-am suparat cu ei sunt client de 5 ani si nu ... (vezi toată discuția)