avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care ar fi valoarea unui cec de 5000 lei din 1981 in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care ar fi valoarea unui cec de 5000 lei din 1981 in zilele noastre?

Buna ziua!

In 1981 bunicii mi-au facut un cec in valoare de 5000lei de care probabil au uitat.Titulara cec-lui sunt eu,bunicul fiind imputernicit.Dupa decesul bunicilor am dat peste acest cec.Pana in 1999 vad ca are dobanda pusa (valoarea ajungand la 6140 lei). Zilele trecute am mers la cec sa pun dobanda si mi s-a spus ca acest cec nu mai este valabil pentru ca pe el nu mai exista nici o suma.
Din cate imi amintesc intre 1990 si 2011 au avut loc cateva modificari in ceea ce priveste valoarea banilor.
As dori sa-mi dati un sfat,o idee , sa-mi spuneti ce as putea sa fac pentru ca statul s-a folosit de acesti bani atatia ani ,iar valaorea banilor s-a modificat in acest interval de ani.


Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Emki , utilizator 18:17, 22 Decembrie 2013
Nimic nu se mai poate face cu cecurile astea.Suntem toti pierzatori toti cei care am avut cecuri de genul asta.La fel ca si ceilalti forumisti care au postat aici, le tinem doar de amintire.
Parerea mea este ca trebuie sa va informati cu privire la aceste CEC-uri iar daca considerati ca sunteti nedreptatiti sa actionati in instanta dupa care sa ajungeti la CEDO.
Acum cativa ani, un cetatean din tara X a avut un astfel de cec gasit in podul casei de la bunici. A actionat in instanta si a castigat valoarea respectiva, inscrisa pe fila cec, de 1000 de ori. Cred ca era vorba de un cetatean german iar moneda era marca germana. se poate sa mai gasiti stirea pe internet.
Nu renuntati asa usor. S-ar putea sa aveti castig de cauza la CEDO. treci repede prin instantele din RO si gasiti formulare CEDO pe internet si in 5 ani s-ar putea sa deveniti milionari.
Eu nu as renunta , ci as merge mai departe.
Mult succes.
Toate cele bune.
deci se mai poate face ceva cu acele cec-uri sau nu? ca totusi vorba altui utilizator....statul s-a folosit de acei bani...!
Pe carnetul de cec scrie : "Statul garanteaza bani depusi" nu se poate da statul in judecata pe baza acestui legi
Deschisesem si eu un asemenea post acum cateva saptamani cu gandul ca poate exista vreo solutie, dar pana la urma m-am amagit degeaba, deoarece, dupa cum am invatat si in facultate:

Cand se creeaza un cont bancar, proprietarul isi asuma un risc in momentul in care doreste sa isi plaseze banii in banca, adica riscul de inflatie si devalorizare a monedei nationale.
Statul garanteaza pana la 50.000 euro depusi intr-o banca, dar nu garanteaza riscurile anterior mentionate ;)
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
ContSters161855, utilizator

Alte discuții în legătură

Cec libret de economii kitto kitto Am o intrebare , am varsta de 19 ani ,iar cand m-am nascut tatal meu mi-a facut un cec unde mi-a depus suma de 5000 de lei ,suma destul de importanta atunci ... (vezi toată discuția)
Cec-libret de economii cu dobanda si castiguri in autoturisme MirceaVleoanga MirceaVleoanga Buna ziua, Sunt \\"fericitul\\" detinator a 4 bucati carnete CEC-Libret de Economii cu dobanda si castiguri in autoturisme cu valoare 5000 lei, puse in ... (vezi toată discuția)
Pot recupera intr-un fel sau altul niste bani depusi la vechiul cec? Carmen Holbanel Carmen Holbanel In vara anului 1990 am depus la CEC 45000 lei pe 9 carnete cu castiguri in autoturisme. La acea data suma reprezenta salariul meu pe 2 ani. Nu am incasat ... (vezi toată discuția)