avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sentinta de perimare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sentinta de perimare

In anul 2002 am mostenit, de la mama mea, o casa cu un teren de cca 1300 mp in judetul Prahova, pe care mama mea le cumparase anterior, in 1999 cu contract de vanzare-cumparare intocmit de notar si intabulat. In anul 2006 un vecin a revendicat o anume parte din terenul mostenit de mine (cca 500 mp) pe motiv ca planul de amplasament anexat la actul de vanzare- cumparare din 1999, al mamei mele, nu e corect. Am fost dat in judecata, solidar cu Comisia Locala Fond Funciar si Comisia Judeteana Fond Funciar, s-a efectuat o expertiza topografica prin care expertul numit de instanta a intocmit o schita de plan care difera de planul de amplasament din contractul de vanzare-cumparare din 1999 dar dupa scurgerea unui termen de suspendare de un an, cerut de reclamant pentru a produce alte marturii, instanta a dat o sentinta de perimare in anul 2008 si de atunci reclamantul nu a mai avut nicio initiativa.
Ce semnificatie are aceasta sentinta de perimare ? Pot sa folosesc terenul conform planului de amplasament din actul initial de vanzare-cumparare ? Cum se poate rezolva aceasta problema deoarece si eu vreau sa se clarifice litigiul si sa stiu care este terenul care imi apartine de drept si sa ridic un gard pe el ?
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
dddgab, utilizator
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 21:48, 6 Septembrie 2011
reclamanta nu mai poate introduce o noua actiune in intanta cu acelasi obiect.
De acord cu athe! Fara alte comentarii!
Cziffra_virgil a scris:

Daca nu s-a solutionat cauza in fond ci s-a constatat perimarea cererii de chemare in judecata civila nu intervine autoritatea de lucru judecat si poate fi inaintata o noua actiune.

Cu parere de rau, chiar daca nu a fost in stare de judecata actiunea petentului, o alta actiune cu acelasi subiect supus dezbaterii in instanta...se ridica(invoca) exceptia autoritatii lucrului judecat. Chiar si in situatia cand s-a constat perimarea actiunii prin incheiere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimat recursul.irevocabil. sejc sejc rog ca cineva cu experienta sa -mi lamureasca urmatoarele intrebari: -perimarea recursului atrage dupa sine ca sentinta instantei de fond devine definitiva si ... (vezi toată discuția)
Perimarea unui proces neluchiru neluchiru Am avut un proces civil, iar constatare(si rezolutia) data de curte, datorita faptului procesul a fost suspendat si timp de un an nu s-a mai interesat ... (vezi toată discuția)
Perimare plangere contraventionala sykos sykos as dori sa stiu ce inseamna perimarea plangerii contraventionale ce obligatii legale am (vezi toată discuția)