avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatia e sigura?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatia e sigura?

Buna ziua! Sunt casatorit de 2 ani.Am o casa cumparata inainte de casatorie pe numele meu si un apartament tot pe numele meu cumparat in timpul casatoriei bun propriu care a inlocuit un alt bun propriu vandut.In contract (apartament)sotia mea e declarant si semneaza ca nu are pretentii banii pe achizitie fiind ai mei in totalitate.Pot dona ficei mele casa sau apartamentul fara sa am probleme mai tarziu? poate cineva sa atace donatia? nu am alti copii inafara de ea dar sotia are o fica din alta casatorie.Mai sigur ar fi un contract de intretinere?Dar unui nepot al ficei mele de 4 ani pot dona pastrand uzufructul viager?care varianta e mai buna? sotia poate ataca donatia? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 12:43, 9 Septembrie 2011
din pacate, asa este. dar dupa aceea aveti siguranta ca fiica dumneavoastra va ramane cu tot, iar sotia cu nimic.
ii ramane si ei destul,mai am un apartament ,autoturism si o multime de bunuri de valoare in casa
faceti contract de vanzare cumparare cu fiica, indiferent cat va costa. asa sunteti sigura ca fata va ramane cu ce doriti dumneavostra. dupa decesul dumneavoastra, in urma succesiunii sotia va avea dreptul la majoritatea bunurilor. 50% sotia iar cealalta 50% se imparte 25% sotia si 25% fiica dumneavoastra. nu stiu daca fiica ei are vreun drept. sper ca nu. ganditi-va ca din ce ati agonisit toata viata, fiica dumneavoastra va avea foarte putin iar tanara sotie, pe nedrept foarte mult.
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2011
dianami, utilizator
eu stiu ca dupa decesul meu sotia are dreptul la 1/4 din toate bunurile mele proprii.Ma insel eu oare?
Nu va inselati, in cazul Dvs. (sotia vine la mostenire impreuna cu fiica Dvs.) sotia are dreptul la o patrime din masa succesorala.

Alte discuții în legătură

Donatie bani namibia namibia un parinte poate dona sau oferi cadou unuia dintre copii o suma mai mare de bani? (vezi toată discuția)
Bună ziua, socrul meu a decedat recent si din viata a donat ... bibi2018 bibi2018 Bună ziua ,socrul meu a decedat recent si din viata a donat sorei lui apartamentul lui .Pe cf zice ca is lăsat 1/4 cota actuala și 1/4 inițială. ... (vezi toată discuția)
Drepturi de succesiune elenamitroi elenamitroi Buna ziua, Am fost casatorita, in urma casatoriei a rezultat 1 copil care a ramas la mine. Am achizitionat un apartament si am mai mostenit un apartament prin ... (vezi toată discuția)