avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajul bunurilor dobandite de soti inainte de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajul bunurilor dobandite de soti inainte de casatorie

Buna ziua

Potrivit Codului familie art 31 " bunurile dobandite de soti inainte de casatorie nu sunt bunuri comune".

As dori sa stiu daca a aparut o lege mai noua care prevede ca, dupa 10 ani de casnicie, si bunurile dobandite inainte de casatorie devin bunuri comune.

De asemenea as dori sa stiu pana la ce varsta primeste un copil pensie alimentara, si daca exista vreo clauza care sa extinda aceasta in situatia in care copilul urmeaza cursurile unei facultati.

Va multumesc anticipat si astept raspunsul .

Cu respect

Mirela
Cel mai recent răspuns: misu183 , utilizator 14:37, 10 Noiembrie 2009
bunurile dobandite inainte de casatorie sunt bunuri proprii cu conditia sa nu fiti concubini.pensia de intretinere se plateste pe toata durata cursurilor dar nu mai mult de 25 de ani
La art.31 lit.a) din Codul familiei nu se face nicio referire la conditia de concubinaj si urmari!
:rtfm: Cred ca nici nu se punea in discutie prevederile art.31 lit.a C.fam., ci doar "daca a aparut o lege mai noua care prevede ca, dupa 10 ani de casnicie, si bunurile dobandite inainte de casatorie devin bunuri comune, precum si pana la ce varsta primeste un copil pensie alimentara, si daca exista vreo clauza care sa extinda aceasta in situatia in care copilul urmeaza cursurile unei facultati".
;)
Va mutumesc mult pentru mesaje. Am aflat raspunsul dorit si inca o data multumesc tuturor.
Mirelag s-a referit la art.31 in mesajul sau, discutia purtandu-se in jurul acestuia si care priveste bunurile dobandite in afara casatoriei pot deveni bunuri comune dupa 10 de casatorie. De aici a plecat discutia si cred ca mirelag s-a lamurit.

Alte discuții în legătură

intrebare despre partaj- bunuri proprii devin comune ? andral andral Este adevarat ca dupa noul cod civil,daca o persoana are un apartament sau orice bun cumparat sau mostenit inainte de casatorie daca divorteaza imparte ... (vezi toată discuția)
Partaj jhon.rapidistu jhon.rapidistu Buna ziua am si eu o intrebare: Daca cineva traieste in concubinaj si decide sa se desparta bunurile dobandite se impart ?dar cele dobandite inainte de a se ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri dinainte de casatorie ungcor ungcor Sunt casatorita de 2 ani si posed 2 apartamente cumparate inainte de casatorie, inclusiv apartamentul in care locuiesc cu sotul. Din casnicie a rezultat ... (vezi toată discuția)