Potrivit Codului familie art 31 " bunurile dobandite de soti inainte de casatorie nu sunt bunuri comune".
As dori sa stiu daca a aparut o lege mai noua care prevede ca, dupa 10 ani de casnicie, si bunurile dobandite inainte de casatorie devin bunuri comune.
De asemenea as dori sa stiu pana la ce varsta primeste un copil pensie alimentara, si daca exista vreo clauza care sa extinda aceasta in situatia in care copilul urmeaza cursurile unei facultati.
bunurile dobandite inainte de casatorie sunt bunuri proprii cu conditia sa nu fiti concubini.pensia de intretinere se plateste pe toata durata cursurilor dar nu mai mult de 25 de ani
:rtfm: Cred ca nici nu se punea in discutie prevederile art.31 lit.a C.fam., ci doar "daca a aparut o lege mai noua care prevede ca, dupa 10 ani de casnicie, si bunurile dobandite inainte de casatorie devin bunuri comune, precum si pana la ce varsta primeste un copil pensie alimentara, si daca exista vreo clauza care sa extinda aceasta in situatia in care copilul urmeaza cursurile unei facultati".
;)
Mirelag s-a referit la art.31 in mesajul sau, discutia purtandu-se in jurul acestuia si care priveste bunurile dobandite in afara casatoriei pot deveni bunuri comune dupa 10 de casatorie. De aici a plecat discutia si cred ca mirelag s-a lamurit.
Partaj
jhon.rapidistu
Buna ziua am si eu o intrebare: Daca cineva traieste in concubinaj si decide sa se desparta bunurile dobandite se impart ?dar cele dobandite inainte de a se ... (vezi toată discuția)