Elisa_T a scris:
Sunt o mama disperata, pusa intr-o situatie pe care nu mai stiu cum sa o rezolv. Am un baiat de 15 ani, pe care tatal lui nu a vrut sa-l recunoasca. L-am crescut impreuna cu parintii mei pana cand el avea 10 ani. Atunci am plecat din tara sa muncesc si l-am lasat in grija parintilor mei. In tot acest timp am trimis banii necesari ptr cresterea si educarea lui si am reusit sa-mi contruiesc si eu ceva unde munceam si locuiam. Anul trecut mi-am luat baiatul cu mine, l-am inscris la scoala si i-am facut toate actele de sedere sa ramanem impreuna acolo. Baiatul se schimbase foarte mult, imi vorbea urat, fuma lipsea de acasa si de la scoala, l-am certat...l-am batut, eram socata de comportamentul lui. Anul acesta a venit la bunici in vacanta si nu mai vrea sa vina la mine. Am venit dupa el sa-l iau, parintii mei nu vor sa-l lase la mine "ca-l bat" , e lasat liber tot timpul nu se intereseaza nimeni de el, fura, bea, fumeaza si vinde din casa. Unde sa ma duc si cu cine sa vorbesc sa pot sa-l iau cu mine?????? Ajutati-ma va rog frumos!!!!
D-na ati pierdut 5 ani din viata fiului dumneavoastra, va trebuie timp şi răbdare sa recuperati ce ati pierdut. Aveti de tras, deoarece varsta cea mai dificila a copiilor este intre 14 si 22 de ani. Da, adolescenta. In primul rand trebuie sa incepeti a va cunoaste copilul, nevoile, framantarile, dorintele, prietenii , etc. Cu forta si bataia nu rezolvati nimic. Cu mult tact si devenind un bun prieten, incercati sa-l intelegeti, comunicati cu el cat mai mult si copilul va v-a accepta.
Incercati si ascultati povestea parintilor care au trecut prin astfel de probleme, cautati metoda cea mai buna care sa va aduca fiul pe fagasul cel bun. Nu folositi forta sub nicio forma. Petreceti cat mai mult timp cu fiul dumneavoastra, gasiti preocupari comune, (plimbari, vizionari de filme, diverse jocuri sau sporturi, excursii, etc. Incercati sa ganditi ca el, sa va comportati ca el . Mult succes.