avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copilul meu a ajuns un golan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copilul meu a ajuns un golan

Sunt o mama disperata, pusa intr-o situatie pe care nu mai stiu cum sa o rezolv. Am un baiat de 15 ani, pe care tatal lui nu a vrut sa-l recunoasca. L-am crescut impreuna cu parintii mei pana cand el avea 10 ani. Atunci am plecat din tara sa muncesc si l-am lasat in grija parintilor mei. In tot acest timp am trimis banii necesari ptr cresterea si educarea lui si am reusit sa-mi contruiesc si eu ceva unde munceam si locuiam. Anul trecut mi-am luat baiatul cu mine, l-am inscris la scoala si i-am facut toate actele de sedere sa ramanem impreuna acolo. Baiatul se schimbase foarte mult, imi vorbea urat, fuma lipsea de acasa si de la scoala, l-am certat...l-am batut, eram socata de comportamentul lui. Anul acesta a venit la bunici in vacanta si nu mai vrea sa vina la mine. Am venit dupa el sa-l iau, parintii mei nu vor sa-l lase la mine "ca-l bat" , e lasat liber tot timpul nu se intereseaza nimeni de el, fura, bea, fumeaza si vinde din casa. Unde sa ma duc si cu cine sa vorbesc sa pot sa-l iau cu mine?????? Ajutati-ma va rog frumos!!!!
Bine ai revenit Cora.:)

Eu cred ca poate ar trebui analizata situatia daca nu cumva se drogheaza minorul.
In acest caz un psihiatru si nu un psiholog ar putea rezolva situatia.Ar fi singura sansa de a indrepta situatia.In acest caz va fi clar ca bunicii nu se descurca cu minorul.
Deci, va sugerez sa incercati sa aflati care este situatia reala.:sorry:

In acest sens puteti angaja si un detectiv particular dar e bine sa consultati un avocat inainte de a proceda in acest fel.
Aceasta ar fi solutia.:)
Adica sa consultati un avocat si apoi sa angajati un detectiv particular ( vedeti sa nu faceti invers)
:(
avocat Claudiu Lascoschi
Elisa_T a scris:

Sunt o mama disperata, pusa intr-o situatie pe care nu mai stiu cum sa o rezolv. Am un baiat de 15 ani, pe care tatal lui nu a vrut sa-l recunoasca. L-am crescut impreuna cu parintii mei pana cand el avea 10 ani. Atunci am plecat din tara sa muncesc si l-am lasat in grija parintilor mei. In tot acest timp am trimis banii necesari ptr cresterea si educarea lui si am reusit sa-mi contruiesc si eu ceva unde munceam si locuiam. Anul trecut mi-am luat baiatul cu mine, l-am inscris la scoala si i-am facut toate actele de sedere sa ramanem impreuna acolo. Baiatul se schimbase foarte mult, imi vorbea urat, fuma lipsea de acasa si de la scoala, l-am certat...l-am batut, eram socata de comportamentul lui. Anul acesta a venit la bunici in vacanta si nu mai vrea sa vina la mine. Am venit dupa el sa-l iau, parintii mei nu vor sa-l lase la mine "ca-l bat" , e lasat liber tot timpul nu se intereseaza nimeni de el, fura, bea, fumeaza si vinde din casa. Unde sa ma duc si cu cine sa vorbesc sa pot sa-l iau cu mine?????? Ajutati-ma va rog frumos!!!!

D-na ati pierdut 5 ani din viata fiului dumneavoastra, va trebuie timp şi răbdare sa recuperati ce ati pierdut. Aveti de tras, deoarece varsta cea mai dificila a copiilor este intre 14 si 22 de ani. Da, adolescenta. In primul rand trebuie sa incepeti a va cunoaste copilul, nevoile, framantarile, dorintele, prietenii , etc. Cu forta si bataia nu rezolvati nimic. Cu mult tact si devenind un bun prieten, incercati sa-l intelegeti, comunicati cu el cat mai mult si copilul va v-a accepta.
Incercati si ascultati povestea parintilor care au trecut prin astfel de probleme, cautati metoda cea mai buna care sa va aduca fiul pe fagasul cel bun. Nu folositi forta sub nicio forma. Petreceti cat mai mult timp cu fiul dumneavoastra, gasiti preocupari comune, (plimbari, vizionari de filme, diverse jocuri sau sporturi, excursii, etc. Incercati sa ganditi ca el, sa va comportati ca el . Mult succes.
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2008
ContSters42967, utilizator
Dupa cum bine a spus u.b.i.k. cel putin transferati si obligatiile dumneavoastra de crestere, educare, supraveghere etc. bunicilor pentru a nu raspunde civil ptr. daunele ce le va face... daca bunicii vor sa-l tina si nu-l lasa la dumneavoastra macar sa-si asume si ei niste obligatii nu doar drepturi...
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2008
Attila-Arpad Dombi, Avocat
Este foarte usor sa fim superficiali.
Ce conteaza mai mult decat banii.Nu-i asa ?:stunned:

Eu zic ca nu e asa.
Eu sunt de acord cu Ghola intrucat ea a inteles partial problemele cu care se confrunta aceasta mama.

Ar trebui sa stie exact ceea ce face copilul si de ce se comporta asa.
Ce anume a determinat acest comportament.
Anturajul? Faptul ca nu a fost supravegheat si minorului ii convine aceasta situatie.

Poate ca cateodata au dreptate si instantele cand incredinteaza copii mamei.
Parca ele gandesc mai profund si se gandesc cu mai multa ingrijorare la copii lor.
Cand e vorba de copii lor banii nu conteaza.

Stimata doamna, ma tem ca varianta propusa de mine este singura care poate atinge scopul dvs neinteresat din punct de vedere material.
In acest sens puteti angaja si un detectiv particular dar e bine sa consultati un avocat inainte de a proceda in acest fel.
Aceasta ar fi solutia.
Adica sa consultati un avocat si apoi sa angajati un detectiv particular ( vedeti sa nu faceti invers)
Detectivii particulari nu acopera secretul profesional intr-un mod egal cu avocatii.
Poate ca avocatii stiu de ce.

Va recomand sa incercati sa gasiti un avocat care sa stie sa raspunda la aceasta intrebare.

avocat Claudiu Lascoschi
M-ati inteles gresit... nu e vorba doar de bani... dar daca va face o prostie si vor trebui sa plateasca bunicii poate ca acestia se vor razgandi in a-l mai tine si unde credeti ca va apela copilul? Tot la mama...

Alte discuții în legătură

Sechestrare minora george 21 george 21 Am un copil de 11 ani nefiind casatorit cu mama copilului, dar pe care l-am recunoscut. Acum 5 ani au plecat in Spania cu acordul meu, in fiecare vacanta de ... (vezi toată discuția)
Pot cere custodia copilului,daca sunt la munca in strainatate??? cristina899 cristina899 In urma cu un an,cand am plecat din tara,am lasat copilul in grija mamei mele,cu imputernicire facuta la notar.In urma cu o saptamana sotul meu a ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita minor Antoaneta2008 Antoaneta2008 Avem nevoie de sfaturile voastre, deoarece nu mai stim ce altceva sa facem. Va cer parerea in numele fratelui meu, deoarece el fiind destul de ocupat nu prea ... (vezi toată discuția)