Am descoperit acum acest forum, care mi se pare foarte interesant.
As avea nevoie de un sfat in legatura cu vanzarea unui teren ale carui acte de proprietate (daca le putem numi asa) imi ridica unele dubii... Mai precis, este vorba de un teren pentru care exista doar o specificare in registrul agricol, la primaria comunei unde locuieste bunica mea. Terenul acela nu valoreaza cine stie ce, dimpotriva, pentru ca se afla intr-o zona locuita de romi, de aceea nu vrem sa pierdem ocazia asta.
Intrebare:
Actul acela de la registrul agricol se poate considera act de proprietate sau e nevoie de "convertirea" lui intr-un titlu de proprietate? este suficient pentru a se face actul de vanzare-cumparare?
Va multumesc anticipat, o zi buna,
Roxana P
Buna ziua!
Eu sunt in litigiu pentru un teren cumparat cu cadastru si intabulare!!!
S-a trezit cineva ca a ,,cumparat''[ inaintea mea, cu chitanta de mana. Dar nu a facut nici cadastru, nici intabulare, nici contract autentic la notarul public. Si ma tine in litigiu de 3 ani si nu ma pot folosi de proprietatea mea, desi, si cel de la care am cumparat, avea contract de vanzare-cumparare si intabulare! Deci, 2 hotarari judecatoresti definitive, atacate de o chitanta de mana!
Aveti mare grija! Fara cadastru si intabulare, nu va sfatuiesc sa achizitionati.
Puteti cere o procura de la proprietar, in care va deleaga sa va ocupati de documente, inclusiv cadastrul, si care se obliga sa perfecteze cu dvs. contractul de vanzare-cumparare imediat ce ati obtinut documentele necesare, la un pret pe care il inscrieti intr-un precontract. Gasiti temei legal care sa oblice proprietarul la despagubiri daca se razgandeste.
Succes!
Pentru doamna Mariana
In cazul meu este vorba de altceva, eu sunt vanzatorul (cand voi avea gata actele de proprietate) , nu cumparatorul, dar oricum , va multumesc, este util sa stim cate aspecte nepravazute pot aparea in cursul unor tranzactii aparent normale.
Posesie teren
morariu1957
In anul 2006 am cumparat o parcela de pamint arabil in suprafata de 1000 m in intravilanul localitatii in baza unei chitante de mina cu martori ,nu am putut cu ... (vezi toată discuția)