Sunt recasatorita si am un copil din prima casnicie. Inainte de prima casnicie am inceput o casa pe numele parintilor mei. Acum cand parintii au vrut sa-mi faca act de donatie(cu acceptul fratilor), am inteles ca poate fi atacat.
Daca fac vanzare cumparare, in caz de divort se imparte, iar in cazul decesului sotului meu, casa se va imparti cu mostenitorii lui(frati, pentru ca nu are copii).
Ce act as putea face care sa ma protejeze si care sa nu poata fi atacat de nimeni si nimic?
Multumesc
Contract de donatie in favoarea dv exclusiva. Astfel imobilul va fi bunul dv propriu (nu se ”imparte” in caz de divort).
Ce va fi mai tarziu... va fi. Daca fratii sunt azi de acord cu donatia probabil ca la decesul parintilor vor renunta la ”partile” lor in ceea ce priveste imobilul. Dar, vorba aceea: si directia vantului se schimba mai greu decat firea omului... Altfel spus: nici un fel de contract nu va ”protejeaza” asa cum doriti.
Am omis ceva: scrieti ca inainte de prima casatorie a inceput constructia. Daca in timpul casatoriei cu primul sot acesta a contribuit financiar – si poate dovedi (atunci are sanse) – poate ataca actul de donatie si va poate pretinde suma investita.
Eu vad necesitatea mai multor acte, insa de[pinde de cum s-a construit, partajul din prima casatorie, cine cu ce a contribuit... E nevoie de analizat serios atat situatia de fapt din spatele construirii, dar si ce rude sunt, ce ar mai putea sa apara...
UN act de genul nu prea se face asa, pe genunchi; sunt discutii, analiza de acte, elaborari de solutii din care sa alegeti ce va sperie mai putin, ce va costa mai putin etc.
buna ziua.
daca imobilul a fost edificat pe numele parintilor dvs., fostul sot poate invoca oarece pretentii financiare in termenul de prescriptie de trei ani de data la care dasnul a contribuit financiar la aceasta cosntructie.
daca acest termen s-a implinit , dansul nu mai are nici o posibilitate de a-si recupera eventuala investitie financiara, in ceea ce priveste respectivul imobil .
puteti face actul de vanzare-cumparare pe numele copilului , trecandu-va pe dvs., mama , ca si procuratoare de fonduri.
sau , daca aveti o persoana de incredere , faceti actul de v-c pe numele respectivei persoane (desi vor fi costuri duble in final) , ulterior urmand sa va faca dvs. exclusiv act de donatie .
Mostenire
ContSters192876
Ce fel de act trebuie sa fac pentru a imi ramane casa parintilor mie, fara sa poata a fi impartita cu fratele, sau sotul meu in caz de divort. Multumesc (vezi toată discuția)