dragos081975 a scris:
As vrea sa ma ajute si pe mine ce este de facut in situatia urmatoare:
- am imprumutat luand un credit de nevoi personale fara ipoteca pentru a ajuta un cumnat, la cumpararea unui imobil;
- nu am facut niciun act prin care sa dovedesc faptul ca ii dadeam acei bani.
- imobilul a fost cumparat pe numele soacrei;
- sub amenintarea ca daca soaca-mea nu-i va face procura, probabil pentru a putea vinde imobilul, nu va plati ratele, a primit ceea ce dorea. Binenteles ca nu plateste nicio rata, le plateste soacra-mea.
- imi inchipui ca a vandut imobilul, chiar daca actele originale de vanzare-cumparare sunt la mine.
Pot eu contesta actul de vanzare- cumparare?
Pe mine ma intereseaza din banii rezultati in urma vanzarii sa se achite creditul pe care l-am luat sa-l ajut. Precizez ca de cand s-a vazut cu "sacii in caruta" nici nu mai vorbeste cu noi.
Multumesc.
Daca a existat acea amenintare despre care faceti scriere, ar trebui ca soacra sa formuleze o plangere penala impotriva persoanei care a amenintat-o ca "daca nu-i va face procura...", nu se va sti ce se va intampla ulterior. In final, ar fi vorba de un santaj sanctionat de legea penala! Daca soacra se formuleaza plangerea penala impotriva persoanei care s-a prevalat de chestii care erau in contradictie cu legea civila privind angajarea unui credit prin care s-ar fi cumparat acel imobil, prevaleaza legea penala daca se constata vinovatia acelui cumnat pentru demersul sau ilegal si, actul de vanzare-cumparare devine nul de drept si de fapt!