avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare-cumparare fara acte originale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare-cumparare fara acte originale

As vrea sa ma ajute si pe mine ce este de facut in situatia urmatoare:
- am imprumutat luand un credit de nevoi personale fara ipoteca pentru a ajuta un cumnat, la cumpararea unui imobil;
- nu am facut niciun act prin care sa dovedesc faptul ca ii dadeam acei bani.
- imobilul a fost cumparat pe numele soacrei;
- sub amenintarea ca daca soaca-mea nu-i va face procura, probabil pentru a putea vinde imobilul, nu va plati ratele, a primit ceea ce dorea. Binenteles ca nu plateste nicio rata, le plateste soacra-mea.
- imi inchipui ca a vandut imobilul, chiar daca actele originale de vanzare-cumparare sunt la mine.
Pot eu contesta actul de vanzare- cumparare?
Pe mine ma intereseaza din banii rezultati in urma vanzarii sa se achite creditul pe care l-am luat sa-l ajut. Precizez ca de cand s-a vazut cu "sacii in caruta" nici nu mai vorbeste cu noi.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihnea Balescu , Consultant credite si finantari 00:51, 14 Septembrie 2011
in primul rand cred ca trebuie sa faceti dovada ca respectivul v-ar datora dvs ceva bani! Apoi ca v-ar datora acei bani in legatura cu imobilul in cauza! Dupa aceea, raspunsurile vor veni!
dragos081975 a scris:

As vrea sa ma ajute si pe mine ce este de facut in situatia urmatoare:
- am imprumutat luand un credit de nevoi personale fara ipoteca pentru a ajuta un cumnat, la cumpararea unui imobil;
- nu am facut niciun act prin care sa dovedesc faptul ca ii dadeam acei bani.
- imobilul a fost cumparat pe numele soacrei;
- sub amenintarea ca daca soaca-mea nu-i va face procura, probabil pentru a putea vinde imobilul, nu va plati ratele, a primit ceea ce dorea. Binenteles ca nu plateste nicio rata, le plateste soacra-mea.
- imi inchipui ca a vandut imobilul, chiar daca actele originale de vanzare-cumparare sunt la mine.
Pot eu contesta actul de vanzare- cumparare?
Pe mine ma intereseaza din banii rezultati in urma vanzarii sa se achite creditul pe care l-am luat sa-l ajut. Precizez ca de cand s-a vazut cu "sacii in caruta" nici nu mai vorbeste cu noi.
Multumesc.

Daca a existat acea amenintare despre care faceti scriere, ar trebui ca soacra sa formuleze o plangere penala impotriva persoanei care a amenintat-o ca "daca nu-i va face procura...", nu se va sti ce se va intampla ulterior. In final, ar fi vorba de un santaj sanctionat de legea penala! Daca soacra se formuleaza plangerea penala impotriva persoanei care s-a prevalat de chestii care erau in contradictie cu legea civila privind angajarea unui credit prin care s-ar fi cumparat acel imobil, prevaleaza legea penala daca se constata vinovatia acelui cumnat pentru demersul sau ilegal si, actul de vanzare-cumparare devine nul de drept si de fapt!
Nu o va face. Chiar daca este oaia neagra este si mezinul familiei. O situatie din care ceilalti pierd...Deci...pot ataca eu contractul de v-c al imobilului pe motiv ca nu respecta prevederile legii? Sau...voi putea face acest lucru dupa decesul soacrei?
Incheiati la notar contract de vinzare cumparare, eventual cu clauza de intretinere, cu soacra Dv.,faceti intabularea pe dv. In privinta procurii, din cite am inteles aceasta a fost data pentru o anume operatiune juridica in legatura cu imobilul. Daca este o procura generala privind posibilitatea ca acest cumnat al Dv. sa vinda oricind si oricum imobilul ,ceea ce nu cred, procura trebuie revocata imediat, autentic.
Cred ca nu am fost inteles. Nu doresc acel imobil. Vreau doar sa impiedic vanzarea acestuia pana cand mi se achita suma cu care am contribuit, 1/3 din valoarea lui. Celelalte 2/3 apartin 1/3 soacrei si 1/3 altui cumnat pentru care soacra si-a girat apartamentul. Eu m-am aruncat sa-l ajut, ca-i din familie si "am muscat-o".

Alte discuții în legătură

Vanzare dupa succesiune catalinu catalinu Buna ziua, In primul rand imi cer scuze daca subiectul meu a mai fost discutat.... Situatia mea este urmatoarea.... In urma cu aproape 2 ani socrul meu ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare mama-fiu mihaela_let mihaela_let Buna ziua. Soacra mea vrea sa ne faca act de vanzare-cumparare(ea este proprietar) pe casa si teren cu uzufruct viager si totodata cu plata sumei de 30.000 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! urmează sa cumpăr un ap de la soacra meu cu clauza ... Emanuela12345 Emanuela12345 Buba ziua!Urmează sa cumpăr un ap de la soacra meu cu clauza de habitatie viagera pt ea.Cumnata mea vrea jumătate din suma.Este corect având în vedere ca ... (vezi toată discuția)