avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Notificare de plata - temei legal
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Notificare de plata - temei legal

Buna ziua.

Se da urmatoarea situatie: exista deschis un dosar de dauna auto la un anumit asigurator (dosar CASCO, deschis ca urmare a unui act de vandalism), pagubitul vine si-si repara (in baza unei autorizatii emisa de asigurator) masina intr-un anumit service. Trece, de la reparatie, o bucata foarte buna de timp (un an si un pic), timp in care atat inspectorul de dauna cat si service-ul incearca - in numele pagubitului (foarte neglijent si dezinteresat din acest punct de vedere) sa obtina dovada de la politie. Cei de la politie sustin ca nu au gasit nici un dosar pt masina sau pt pagubitul respectiv.
Cum timpul trece in defavoarea unitatii reparatoare, aceasta este nevoita, ca ultima solutie, sa trimita o notificare de plata clientului (pagubitului), pentru ca acesta sa achite contravaloarea reparatiilor, mai departe fiind treaba dumnealui cum procedeaza pt a-si recupera banii de la asigurator.

Va rog sa-mi spuneti care este temeiul legat ce poate fi folosit ca baza a unei astfel de notificari.

Va multumesc si va doresc o zi frumoasa tuturor!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 00:12, 16 Septembrie 2011
Sa inteleg ca oricat de dificil o sa fie de luat decizia (prin consecintele pe care le va produce, sigur, in viitor), notificarea trebuie trimisa asiguratorului?
Chiar daca pagubitul a fost neglijent in obtinerea actului respectiv, iar cei de la service au eliberat auto inainte de a se fi finalizat dosarul?

Va multumesc inca o data si apreciez raspunsurile tuturor ca fiind foarte bine puse la punct si la obiect.
Cu certitudine, actul de trimitere in reparatie, nu trebuia emis/inmanat asiguratului pana ce la dosar nu se atasa documentul constatator al organului de politie, eliberat in urma reclamatiei evenimentului si efectuarii cercetarii.
Lipsa acestuia, conduce la suspiciunea comiterii unei fraude in asigurari.
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sa imi explice si mie cineva..........cum e cu acceptul de reparatie donigao donigao Buna ziua, As dori sa ma ajute cineva in intelegerea unor termeni, sau bine bine zis a unor interpretari. Sunt intr-un proces cu un asigurator ptr o ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata service auto lucian2011 lucian2011 Buna ziua,in data de 28.06.2011 unul din autovehiculele societatii a fost implicat intr-un accident auto.Am mers la firma de asigurari,am deschis dosarul de ... (vezi toată discuția)
Asigurari rca/casco vs firma reparatoare roxi_xana05 roxi_xana05 Buna ziua, In cazul unor daune auto pentru care agentiile de asigurare refuza sa plateasca lucrarile efectuate de firma reparatoare, stiti cumva sa fie o lege ... (vezi toată discuția)