pytycucu a scris:
- se numeste CONTRACT DE VANZARE - CUMPARARE
Irelevant... nu numele contractului atrage legea aplicabila ci clauzele... (de ex. pot face un contract de donatie si ii spun contract de prestari servicii :) dar din clauze rezulta ca este vorba de un contract de donatie chiar daca e denumit altfel).
-pretul vanzarii consta din suma de.........,pe care eu vanzatorul declar ca am primit-o in intregime de la cumparatori astazi,data autentificarii prezentului contract, precum si din intretinerea pe care acestia sunt obligati sa mi-o presteze mie,vanzatorul, pe tot timpul vietii mele, incepand de astazi, data autentificarii prezentului contract, intretinere ce va consta din hrana zilnica, facerea menajului necesar in caz de neputinta, asigurarea de asistenta medicala cu medic si medicamente in caz de boala, iar la deces sa ma inmormanteze si sa-mi faca dupa aceea cele ce se obisniuesc conform datinilor.
Suna cam aiurea clauza... pe de o parte spune "eu vanzatorul declar ca am primit-o
in intregime de la cumparatori astazi" (pretul vanzarii n.n.) caz in care contractul e valabil ca si contract de vanzare-cumparare, nu inteleg in acest caz intretinerea in schimbul a ce se face? Ce anume se plateste in schimbul acelei intretineri?:stunned:
-eu vanzatorul declar ca renunt la prevederile art. 30 din Legea 17 / 2000 privind asistenta sociala a persoanelor varstince, deoarece consider ca nu este necesar sa fiu asistat la semnarea prezentului contract.
Aceasta clauza imi pare nula... in acel articol scrie clar "...sau
din oficiu" ceea ce ma face sa cred ca nu se poate renunta la acest drept... si pe acest temei va poate anula contractul (daca am dreptate... nu sunt sigur).