avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... hotarire divort pt. eliberare c.i persoana de sex M
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

hotarire divort pt. eliberare c.i persoana de sex M

a auzit cineva ca mai nou unei persoane de sex masculin sa i se ceara hotarirea de divort pentru eliberarea cartii de identitate? caci starea civila ar fi divortat, nu casatorit.
persoana respectiva si-a schimbat c.i. de mai multe ori dar este prima oara cind i se intimpla asa ceva
hotarirea de divort nici nu o are, a divortat acum 30 de ani, ar trebui sa mearga intr-un oras la alt capat de tara pentru a o cere din arhiva.
poate declara ca este necasatorit?
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 21:32, 23 Septembrie 2011
Eugen82, in prezent judecatoriile comunica sentintele civile de divort/anulare a casatoriei iar informatiile din acele sentinte sunt preluate in Registrul National de Evidenta a Persoanelor.
La casatorie i se comunica persoanei (daca e cazul) termenul in care trebuie sa schimbe actul de identitate ca urmare a schimbarii numelui iar actul de identitate se anuleaza. Sau ar trebui sa se anuleze. Dar vine mireasa cu rugamintea sa nu-i fie anulat actul ca si-a luat bilete pt. luna de miere si uite cum ramane actul de identitate neanulat si persoana intarzie cu schimbarea acestuia.
Acum se transmit informatii de catre diverse autoritati dar trebuie preluate si datele din perioada cand acest lucru nu se facea. Registrul National de Evidenta a Persoanelor se actualizeaza si pe baza documentelor prezentate de cetatean la depunerea unui dosar pentru eliberare act de identitate sau inscriere viza de resedinta. In unele situatii persoana poate fi chiar invitata sa clarifice unele informatii din aceste evidente.
Ce spuneti dvs. sa schimbi numele persoanei in situatia in care primesti o comunicare ca s-a schimbat numele nu se poate face. In calculator trebuie sa ai exact datele cu care ai emis actul de identitate altfel risti sa dai peste cap activitatea multor alte institutii care au acces la aceste informatii sau utilizeaza datele respective. Se fac anumite mentiuni dar intr-o alta forma.
In baza nationala asa cum ii spuneti dumneavoastra nu poate sa intre orice autoritate sa actualizeze informatii. Ar fi o varza generala. Fiecare autoritate are strict prevazut ce poate sa actualizeze si ce nu...
Sunt multe chestii de bucatarie interna...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea hotararii de divort fabula fabula Doresc sa ma lamuresc cu privire la urmatoarea situatie: M-am casatorit in anii 70 in Olanda. In 1991 am divortat iar in 1997 am revenit in Romania. La ... (vezi toată discuția)
Valabilitate certificat casatorie anescumaria anescumaria buna ziua! as vrea sa-mi explicati va rog cum stau lucrurile in urmatoarea situatie : sunt divortata de pe 14 ianuarie a.c. azi, fostul sot mi-a cerut ... (vezi toată discuția)
Certificat stare civila alina81 alina81 Buna seara, As dori sa stiu daca exista un act doveditor al starii civile ( persoane casatorite sau necasatorite in cazul meu) si daca da unde se ... (vezi toată discuția)