avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita program vizitare minor
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita program vizitare minor

Exista urmatoarea situatie: tatal a anuntat telefonic ca in data de 1 octombrie 2011 va apela la executare silita, executare ce urmeaza sa-mi fie comunicata de catre un executor. Exista pana in acest moment 3 dosare penale solutionate cu NUP (deschise de fostul sot impotriva mea pe motivul nerespectare program vizitare minor) si exista un al patrulea dosar penal deschis in cadrul caruia, la solicitarea procurorului, un ofiter a audiat minora care i-a povestit cum o bate tatal ei cand ea plange dupa mama, si ca ea nu vrea sa mai plece cu el.
In aceste conditii pot contesta executarea silita, aratand cu inscrisuri toate cele povestite mai sus, in termenul de 15 zile prevazut?
Consider ca o executare silita ar traumatiza in mod inutil un copil care a urmat deja un an de consiliere psihologica.

Cel mai recent răspuns: laau , utilizator 09:37, 1 Noiembrie 2011
Va multumesc mult pentru lamuririle in privinta Art. 899 noul cod de procedura civila. S-au efectuat pana acum toti pasii sugerati, cazul este cunoscut de DGASPC care ridica din umeri. Mai interesat sa apere minora de 4 ani a fost procurorul care a dispus audierea ei.
De aceea sunt interesata de toate detaliile legate de contestarea executarii silite, executare silita care nu are nici un rost in cazul unui copil batut de tatal lui, ce refuza in mod ferm plecarea cu tatal.
Am sa contest executarea silita din momentul somatiei dar as fi vrut sa stiu pana la ce suma se poate ridica cautiunea fixata de instanta pentru blocarea executarii silite.

Va multumesc frumos.
laau a scris:

Va multumesc mult pentru lamuririle in privinta Art. 899 noul cod de procedura civila. S-au efectuat pana acum toti pasii sugerati, cazul este cunoscut de DGASPC care ridica din umeri. Mai interesat sa apere minora de 4 ani a fost procurorul care a dispus audierea ei.
De aceea sunt interesata de toate detaliile legate de contestarea executarii silite, executare silita care nu are nici un rost in cazul unui copil batut de tatal lui, ce refuza in mod ferm plecarea cu tatal.
Am sa contest executarea silita din momentul somatiei dar as fi vrut sa stiu pana la ce suma se poate ridica cautiunea fixata de instanta pentru blocarea executarii silite.

Va multumesc frumos.

Teoretic conform disp. art.403 (4) c.proc.civ.: "(...) Cautiunea care trebuie depusa este...de 500 lei pentru cererile neevaluabile in bani" insa...conform alin. (1) al aceluiasi art. "instanta fixeaza cuantumul cautiunii".
Puteti cere reducerea acestui cuantum/scutirea de la plata taxei de timbru/cautiunii-dupa caz:
[ link extern ]

Bafta!

Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
Am fost somata joi de catre executor ca in termen de 10 zile sa aduc la indeplinire dispozitiile rezultate (din o noua hotarare privind programul de vizita, proaspata, ce tot executorul mi-a adus-o la cunostiinta).
Asa ca sambata la ora stabilita prin hotarare judecatoreasca am fost la domiciliu, impreuna cu copilul. Dar nu a venit tatal perfect. Nici la ora stabilita, nici peste o ora. Nu a dat telefon, nu a anuntat in nici un fel absenta.
As vrea sa anunt executorul de aceasta situatie, se practica acest lucru? Vreau sa-i povestesc cum am respectat somatia dar nu a venit petentul, asa ca eu consider aceasta actiune de executare silita un alt episod de hartuire fara de sfarsit din partea tatalui perfect.

Dumneavoastra ce ma sfatuiti?

P.S. in zilele urmatoare voi contesta si executarea silita cu plata unei cautiuni, la instanta.
Contestatia mea la executarea silita cu solicitare de plata a unei cautiuni a primit termen in primavara 2012!
Pana atunci ce se intampla?
Executorul face in continuare executarea silita sau asteapta decizia instantei referitor la solutionarea contestatiei?
De unde stiu ce suma a stabilit instanta pentru cautiune? Sau o stabileste de abia la sedinta din 2012?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
laau, utilizator
A venit citatia pentru procesul de suspendare a executarii silite ce are termen in 2012 dar nu specifica si valoarea cautiunii.

Alte discuții în legătură

Executare silita vizite minor any86 any86 Buna ziua. As dori daca se poate sa imi raspunda un executor judecatoresc. Am primit ieri somatie de executare silita vizite minor, dar am unele ... (vezi toată discuția)
Contestatia suspenda executarea? Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Impotriva incuviintarii executarii silite am introdus in urma cu o saptamana contestatie la Judecatoria care a incuviintat cererea executorului, in favoarea ... (vezi toată discuția)
Executare silita program vizitare minor demarat pe vechiul cpc dar fara finalitate + contestatie la executare cu termen in prezent lonita lonita Buna ziua. As dori sa supun atentiei urmatoarea speta. Am pus in executare o hotarare privind \\"[i]program vizitare minor[/i]\\" in luna noiembrie. ... (vezi toată discuția)