avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Lichidare stoc marfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Lichidare stoc marfa

ce fac cu marfa pe stoc in cazul suspendarii activitatii unei firme,am voie sa o vind unei alte firme cu pretul de achizitie,ca normal ca nimeni nu ti-o ia cu adaos,ca n-o mai poate vinde.va multumesc in cazul unui raspuns
Cel mai recent răspuns: costy_ony , utilizator 11:31, 14 August 2013
pot fi venituri si cheltuieli care se inregistreaza obligatoriu chiar daca firma are activitatea suspendata (ex. venituri din dobanzi bancare, cheltuieli cu chiria, energia, apa, cu contabilu'...).

Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2011
jeorj, utilizator
@jeorj
Prin ceea ce am afirmat mai sus faceam referire la cheltuielile cu salariile, dar nu numai.

@coca_ab si @francine
Cred ca acest articol " De ce suspendarea activitatii unei firme nu e suficienta pentru a scapa de amenzile Fiscului? " publicat de avocatnet va este de un real ajutor.

www.avocatnet.ro/content/art...
@monique,
pot fi si cheltuieli cu salariile pe perioada suspendarii.
de exemplu, cu paznicu' de noapte, sau/si cu contabilu' angajat.
@jeorj, da-mi si mie te rog, aricolul din lege care prevede afirmatia ta.
Multumesc.
@monique,

pe perioada suspendarii activitatii unei firme, contabilul e obligat sa inregistreze in contabilitate nu numai cheltuielile cu salariile personalului (de exemplu, ale contabilului, care trebuie sa existe pentru ca firma, desi cu activitate suspendata are in continuare obligatii legale pe linia contabilitatii si fiscalitatii), ci si orice operatiune economico-financiare (se pot face plati de furnizori, de impozite, de salarii ale personalului ramas (contabilul am zis ca exemplu, dar mai pot fi si altii), salarii restante...se inregistreaza extrase de cont... etc, etc...):

"ART. 2
(1) Contabilitatea este o activitate specializata in masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor proprii, precum si a rezultatelor obtinute din activitatea persoanelor prevazute la art. 1. În acest scop, contabilitatea trebuie sa asigure inregistrarea cronologica si sistematica, prelucrarea, publicarea si pastrarea informatiilor cu privire la pozitia financiara, performanta financiara si alte informatii referitoare la activitatea desfasurata, atat pentru cerintele interne ale acestora, cat si in relatiile cu investitorii prezenti si potentiali, creditorii financiari si comerciali, clientii, institutiile publice si alti utilizatori.
...
ART. 6
(1) Orice operatiune economico-financiara efectuata se consemneaza in momentul efectuarii ei intr-un document care sta la baza inregistrarilor in contabilitate, dobandind astfel calitatea de document justificativ.
...
ART. 41
Constituie contraventie urmatoarele fapte:
1. detinerea, cu orice titlu, de elemente de natura activelor si datoriilor, precum si efectuarea de operatiuni economicofinanciare, fara sa fie inregistrate in contabilitate;
...
ART. 42
(1) Contraventiile prevazute la art. 41 se sanctioneaza cu amenda, dupa cum urmeaza:
- cele prevazute la pct. 1 si 9, cu amenda de la 1.000 lei la 10.000 lei;"


(LEGEA nr. 82/1991 – Legea contabilitatii actualizata 2011)


... cum vedem, legea contabilitatii nu face distinctie intre societatile active si cele care au activitatea suspendata, deci nu putem nici noi/nici altii (sa facem/sa faca distinctie).

Alte discuții în legătură

Lichidare stoc de marfa depasita moral marinamarilena marinamarilena O societate comerciala are pe stoc niste marfa(imbracaminte) care este de cca. 2 ani si doreste sa o vanda sub pretul de achizitie. Este legal? Daca da, ce ... (vezi toată discuția)
Vanzare stocuri mihaelutac mihaelutac O intreprindere individuala doreste sa-si suspende activitatea si sa vanda stocul de marfa unui srl, ata II cat si SRL-ul au acelasi administrator. La ce pret ... (vezi toată discuția)
Urgent: cum se descarca marfa cumparata cu tva si vanduta fara tva (intracomunitar) Diana2209 Diana2209 se face doar 607 = 371 cu valoarea marfii intrate si ce se intampla cu adaosul comercial (378) - nu se mai evidentiaza? Va rog ajutati-ma Multumesc (vezi toată discuția)