La data de azi am semnat un precontract de vanzare cumparare.
In precontract se scrie asa eu fiind VANZATORUL:
"Pretul apartamentului este de 35000 de EURO pret din care, la data semnarii si autentificarii prezentului antecontract s-a achitat, cu titlu de avans, suma de 1750 EURO, urmand ca diferenta de 33250 EURO sa fie achitata prin credit bancar tip "Prima Casa' acordat promitentei cumparatoare."
Se intelege de aici ca mie imi vor reveni in mana 35000 de euro sau nu reiese clar si exact? Cumparatorul spune ca nu e treaba lui sa-mi plateasca comisionul de retragere a banilor. Eu spun ca suma reiese din doua locuri din aceasta fraza si nu ma intereseaza pe mine cum ajunge sa-mi achite pretul ci este treaba lui ca eu la final sa am in mana 35000 de euro.
In cazul unui proces cine are castig de cauza pe baza respectivului cittat din antecontract?
Scrie undeva in precontract ca eu am un cont? Daca nu de ce se presupune astfel?
Toate astea prezuma ca eu ma inteleg cu cumparatorul care face niste smecherii ca lui sa-i fie bine promitand si apoi uitand ce promite. Eu am spus ca din banii aia vreau sa platesc doar agentia si impozitul la stat atat. Mai trebuie sa explic altceva? Sa mai spun ca la inceput ne-am inteles sa-mi dea casjh si i-am redus pretul?
Da...se pare ca eo lege dar nu o respecta nimeni iar cuvintele valoreaza 2 bani. In aceste conditii legea nu face 2 parale.
taxele cad in sarcina cumparatorului. nu au legatura cu pretul apartamentului. dv trebuie sa primiti pretul, taxele bancare sunt prezumate. daca nu s-a stipulat altceva in contract, cumparatorul suporta toate taxele aferente contractului.
Buna ziua,
Domnilor... suntem in situatia unui PRECONTRACT.... acest lucru se traduce prin faptul ca exista o promisiune viitoare de vanzare -cumparare intre doua parti, iar pentru acesta promisiune de cumparare s-a platit doar un avans, diferenta urmand sa fie platita prin programul "prima casa".... bani pe care oricum cumparatorul nu-i va vedea deoarece acestia se vor vira direct catre vanzator. Precontractul nu este cel prin care se poate face si tranferul de proprietate intre cele doua parti, acesta fiind Contractul de vanzare-cumparare care va fi autentificat la notar. Doar in situatia aceea puteti sa pretindeti includerea si celorlalte comisioane, asa cum a precizat si dl. Ciprian Paun. Daca in privinta acestor sume nu v-ati inteles inca si cu promitentul- cumparator, ar trebui sa o faceti pentru a nu avea discutii la notar.
Precontractul trebuie, dupa parerea mea, sa specifice ce insemna ca unul sau altul se razgandeste. Trebuiau puse toate aceste mici preturi inca delainceput pentru ca de ex nu cred ca ne vom mai intelege omeneste. Eu am sa ma supun legilor si atat atata timp cat nu a existat o asemenea discutie si mi s-a spus ca nu vor fi alte costuri eu nu am sa cedez usor..
Se poate sa-mi indicati CAND anume trebuie sa predau cheia? Cu siguranta daca este necesar am sa cedez la pretul comisionului bancar DAR nu am sa-i dau cheia pana nu am evacuat. Atata timp cat in precontract nu se specifica aceasta data eu consider ca voi respecta cele 30 de zile pana eliberez, 30 de zile de la momentul incasarii banilor. Discutia initiala a fost ca stau 1 saptamana si voi rezolva mai repede dar atata timp cat nu am intelegere iar eu am semnat un document si nu consider ca ma voi razgandi sa vedem ce va face cealalta parte.
Eu nu inteleg de ce va "razboiti" intre dvs? Ati cerut 35000, atat trebuie sa primiti, altfel cereati o suma care v-ar fi acoperit celelalte costuri. De ce sustineti ca nu credeti ca va ve-ti mai intelege omeneste? Au intervenit discutii in acest sens? In precontract nu se specifica faptul ca, daca promitentul-cumparator se razgandeste va pierde avansul? Iar in situatia in care va razganditi dvs. va obligati sa returnati acesta suma?
Pentru predarea cheilor puteti sa puneti cpauza in contract si termenul de 3 luni. Cel de 30 de zile este minim dat de lege.