avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Judecare in libertate?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Judecare in libertate?

concubinul meu este arestat preventiv 29 de zile pt o iselaciune in care exista probe care il incrimineaza, el si-a recunoscut greseala si a mers pe impacare si regret. prejudiciul in momentul de fata este de 420 ron, dar pe parcursul anchetei vor mai aparea si alte persoane ca parte vatamata. problema mea este faptul ca el este recidivist si mai are 1 an coada ce sanse are sa fie judecat in libertate? dupa noul cod i se contopesc perioada care o mai are de executat si care o va primi?
Pai ce este dupa 1 octombrie, maestre ? ziua iertarilor tuturor pacatelor . Cand or incepe cu motivarea pericolului si rezonanta faptei in societate......
Va prinde legea favorabila.
Si va putea scapa.
Nu v-ati uitat in noul cod?
Dupa 1 octombrie nu se va intimpla nimic. Intra in vigoare doar codul civil. Despre CP nu se aude nimic.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Va prinde legea favorabila.
Si va putea scapa.
Nu v-ati uitat in noul cod?

Noul cod civil intra in vigoare la 1 octombrie nu si Coul cod penal si de procedura penala. Asadar, nu prea prinde nicio lege favorabila. Cel mai intelept este sa isi angajeze un avocat si sa nu mai spere in viitoare legi despre care nu se aude absolut nimic.
Nu am mai urmarit noul cod cu privire la intrarea in vigoare ca nu ma intereseaza deocamdata.
Daca nu intra in vigoare nu mai iese prea curand...

Alte discuții în legătură

Propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile admisa rosica rosica Buna ziua ,sotul meu a fost retinut pentru 30 de zile pentru furt din locuinta .el este recidivist ,la dosar nu sunt amprentele lui in locuinta nu exista ... (vezi toată discuția)
Arestarea preventiva - luarea masurii oltul oltul daca in cursul urmaririi penale parchetul ia masura de a aresta faptuitorul cum se procedeaza? trimit o citatie si ma prezint si voi fi arestat sau vin la ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal cristinna cristinna Buna seara, Revin in forum dupa a o perioada de timp cu cateva intrebari: -Cand intra in vigoare noul Cod penal? - In cazul unei condamnari ,pentru ... (vezi toată discuția)