avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Judecare in libertate?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Judecare in libertate?

concubinul meu este arestat preventiv 29 de zile pt o iselaciune in care exista probe care il incrimineaza, el si-a recunoscut greseala si a mers pe impacare si regret. prejudiciul in momentul de fata este de 420 ron, dar pe parcursul anchetei vor mai aparea si alte persoane ca parte vatamata. problema mea este faptul ca el este recidivist si mai are 1 an coada ce sanse are sa fie judecat in libertate? dupa noul cod i se contopesc perioada care o mai are de executat si care o va primi?
Ar intra in vigoare noul cod dar nicio sursa nu este sigura...
Sunt tot felul de interese...

Pe legea actuala doar asa cum a zis avocatul s-ar putea dar daca este recidivist...nu as crede cu tarie...
Insa oricum trebuie sa incerce...
Este bine sa traga de timp avocatul pt ca daca prinde legea noua se pot impaca.
Altfel...va fi rau de el...

Fiind insa arestat este destul de greu de tras de timp...

Eu am un proces cu incadrare de la 10 la 20 de ani... pentru inselaciune dar am clientul liber si sper sa depasesc 1 ianuarie 2012...
Si daca va fi necesar poate si un alt termen ulterior daca nu ar intra in vigoare noul cod...la 1 ianuarie...

De aceea va recomand asa.
In cazul dvs. partile se vor putea impaca si va scapa de pedeapsa.Alta sansa nu are...fiind recidivist...
La mine nu se pune problema de impacare pentru ca este foarte mare prejudiciul si este imposibil...de recuperat...

dar la el este prejudiciu mic 420 ron, dupa noul cod daca se impaca cu partea vatamata scapa si de fapta? o alta problema ..ieri 23.09.2011 am fost impreuna cu avocatul pt a face o copie a dosarului pt ai pregati cererea de liberare. avocatului nu i s-a dat acest dosar nici macar sa il studieze. de ce? este normal acest lucru?
Sunt probleme cu privire la studierea dosarului la politie...
Prinde dosarul la arhiva instantei...avocatul...
Puteti sa ii spuneti...

Pe legea actuala nu exista posibilitatea de impacare.
De aceea va ziceam ca ar trebui sa se amane finalizarea procesului si sa rezolve problema cu partea vatamata...
Probabil ca daca aceasta primeste banii se va rezolva...mai ales ca suma este mica...
Aici, avocatul dvs. sigur se poate descurca.
pai tocmai asta este ideea ...ca avocatul sa vada dosarul pt al gasi pe cel vatamat ca nu stim adresa asa dumnealui ar putea vedea in dosar adresa si l-am cauta. dar ce se intampla dupa 1 ianuarie?
Dupa 1 ianuarie intram in anul 2012 si nimic mai mult.
In momentul de fata nu puteti face nimic pt incetarea procesului penal decat sa inapoiati suma de bani si sa sperati la o pedeapsa cu suspendarea executarii.
Totusi daca procesul penal se va lungi pana la intrarea in vigoare a Noului cod penal, veti avea posibilitatea sa va impacati cu partea vatamata conform noilor reglementari ce vor urma sa intre in vigoare.
Oricum, nu avem nicio data exacta de intrare in vigoare a Noului cod penal, tot ce auziti momentan sunt doar zvonuri, si de asemenea nu se stie daca acest cod va pastra forma celui publicat in 2009.

Alte discuții în legătură

Propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile admisa rosica rosica Buna ziua ,sotul meu a fost retinut pentru 30 de zile pentru furt din locuinta .el este recidivist ,la dosar nu sunt amprentele lui in locuinta nu exista ... (vezi toată discuția)
Arestarea preventiva - luarea masurii oltul oltul daca in cursul urmaririi penale parchetul ia masura de a aresta faptuitorul cum se procedeaza? trimit o citatie si ma prezint si voi fi arestat sau vin la ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal cristinna cristinna Buna seara, Revin in forum dupa a o perioada de timp cu cateva intrebari: -Cand intra in vigoare noul Cod penal? - In cazul unei condamnari ,pentru ... (vezi toată discuția)