avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Judecare in libertate?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Judecare in libertate?

concubinul meu este arestat preventiv 29 de zile pt o iselaciune in care exista probe care il incrimineaza, el si-a recunoscut greseala si a mers pe impacare si regret. prejudiciul in momentul de fata este de 420 ron, dar pe parcursul anchetei vor mai aparea si alte persoane ca parte vatamata. problema mea este faptul ca el este recidivist si mai are 1 an coada ce sanse are sa fie judecat in libertate? dupa noul cod i se contopesc perioada care o mai are de executat si care o va primi?
iubitik a scris:

pai tocmai asta este ideea ...ca avocatul sa vada dosarul pt al gasi pe cel vatamat ca nu stim adresa asa dumnealui ar putea vedea in dosar adresa si l-am cauta. dar ce se intampla dupa 1 ianuarie?

Avocatul dvs. poate sa vada dosarul cand se cere prelungirea mandatului de arestare preventiva.
Nu trebuie sa se oboseasca inutil cu cereri catre parchet...

Este vorba de un conflict de interese si de aceea nu este 100% sigur ca ar intra in vigoare la 1 ianuarie...noul cod penal.
Noul cod reglementeaza posibilitatea impacarii partilor in problema dvs.
Doar asa ar putea scapa de condamnare cu executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile admisa rosica rosica Buna ziua ,sotul meu a fost retinut pentru 30 de zile pentru furt din locuinta .el este recidivist ,la dosar nu sunt amprentele lui in locuinta nu exista ... (vezi toată discuția)
Arestarea preventiva - luarea masurii oltul oltul daca in cursul urmaririi penale parchetul ia masura de a aresta faptuitorul cum se procedeaza? trimit o citatie si ma prezint si voi fi arestat sau vin la ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal cristinna cristinna Buna seara, Revin in forum dupa a o perioada de timp cu cateva intrebari: -Cand intra in vigoare noul Cod penal? - In cazul unei condamnari ,pentru ... (vezi toată discuția)