avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Angajat isi deschide firma concurenta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Angajat isi deschide firma concurenta

Exista o problema dpdv legal daca un angajat al firmei isi deschide o firma in acelasi domeniu? Administratorul nu are nimic impotriva. Poate celalalt asociat sa emita obiectiuni?
Cel mai recent răspuns: alexonofrei , utilizator 18:49, 21 Septembrie 2011
Buna ziua .
Interdictia se refera doar la administratori, conform art. 197 alin.2, din Legea nr.31/1990 republicata ,dar nimic nu opreste ca in caz ca, acel salariat,desfasoara activitati comerciale avand caracter neloial pentru prima firma,sa poata fi avertizat in prealabil,iar apoi sanctionat conform Codului Civil,pentru prejudicii aduse primei firme.
Marius Bote .
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2011
Marius Bote, Practician in insolventa
Buna seara,

Ce trebuie sa faca acel angajat ca sa poata fi tras la raspundere? Sau mai bine spus ce nu trebuie sa faca (pt ca interesul meu este sa imi pastrez angajatul dar sa nu fiu tras la raspundere de catre asociatul meu ca sunt partinitor. Repet asociatul meu este administrator la o firma furnizoare firmei pe care o conduc.. deci are interes sa "ii caute pricina" angajatului meu).
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2011
alexonofrei, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator si asociat la doua firme robertdrilea robertdrilea Daca momentan sunt administratorul si asociatul unui S.A., pot sa imi infiintez un S.R.L. in care sa fiu administrator si asociat? (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala. Mihai 2009 Mihai 2009 Buna ziua ! Ma intereseaza daca fapta de a deconta pe firma o factura a unei societatii comerciale apartinand sotiei unuia dintre asociatii ,care are ... (vezi toată discuția)
Inselaciune intre coasociati! ContSters88981 ContSters88981 Ce fac , in conditiile in care constat ca unul dintre coasociatii mei(suntem 3 intr o firma , cu 33.33% fiecare), in ultimile 6 luni si a infiintat o noua ... (vezi toată discuția)