avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort-partaj-recasatorire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort-partaj-recasatorire

Buna ziua, as vrea sa va prezint cazul meu: am fost casatorita si toate bunurile au ramas la mine. As vrea acum sa ma recasatoresc cu fostul sot dar acesta are niste probleme cu un credit neachitat. Daca ma recasatoresc se pot atinge de bunuri?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:50, 26 Septembrie 2011
Mihai-Jus a scris:

Sau e cumva culpa creditorului ? Si cum ramane cu sentinta de partaj irevocabila ?

o declaratie falsa a debitorului facuta cu intentia de a obtine un credit e culpa creditorului? Cum demonstreaza faptuitorul ca a adus la cunostinta creditorului faptul ca era casatorit? Cel mult, poate fi asociat la infractiune angajatul care l-a sfatuit sa faca asa ceva, nicidecum nu poate fi retinuta culpa creditorului.

Sentinta de partaj irevocabila?
In primul rand, facem pariu ca au facut partaj voluntar la notar?
In al doilea rand, o astfel de tranzactie ( pentru ca numai printr-o hotarare de expedient putem vorbi de partaj in care se atribuie toate bunurile unui singur sot), poate fi opozabila unui creditor ce nu a participat la proces si nu a avut cunostinta de o astfel de intelegere a partilor?
O hotarare nu poate fi opozabila decat pentru partile din proces, nu si pentru eventualii alti terti ce pot avea un interes in cauza si care n-au fot citati sau carora nu li s-a comunicat o astfel de hotarare.
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2011
ContSters214341, utilizator
mentionez ca desfacerea casatoriei sa facut prin mediator si toate bunurile au venit la mine in favoarea unui copil minor.
... cu atat mai mult daca ati divortat/partajat prin mediator, actele pot fi desfiintate.
Un sfat, sotul dvs sa nu cumva sa nu plateasca leasingul, inselaciunea e o infractiune grava, cu o pedeapsa mare.

Acum, o sa va raspund. Bunurile dvs proprii nu pot deveni comunce decat daca sotii fac o conventie de schimbare a regimului matrimonial si decid un regim al comunitatii conventionala in care toate bunurile proprii sa devina comune. Altfel, ele pot fi executate de creditorii personali ai sotului doar daca dovedesc frauda la partaj sau daca dovedesc ca datoria respectiva este comuna.
masina a fost predata la firma de leasing dupa 2 ani.la ea am dat si un avans de 2000 eur.cind am predat o valoarea ei era de 7000 eur.dupa un an sa vindut cu 3000 eur.si are acum de plata 10 000 eur.
Da, firmele de leasing procedeaza mereu asa. Au o clauza penala in temeiul careia solicita toate ratele, pana la sfarsitul perioadei de leasing, plus dobanzi.
Masina nu trebuie predata fara a i se face o evaluare, de comun acord, valoare ce trebuie scazuta din suma ce e solicitata cu titlu de clauza penala.

Problema este complicata si ei au un atu imens fata de sotul dvs. Daca nu l-au exploatat pana acum, inseamna ca nu au cunostinta de faptul ca era casatorit la momentul semnarii contractului. In acest caz, poate sta linistit. Daca va recasatoriti, nu pot decat sa ii faca poprire pe salariu si sa ii execute eventuale alte bunuri proprii ( cum ar fi cele dobandite prin mostenire).

Alte discuții în legătură

Partaj mihaelaraboj mihaelaraboj Am 2 copii relativ mici, vreau sa divortez de sot, insa nu stiu cxum sa procedez cu partajul si cum se obtine.Avem un credit din care am achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit - problema cu o firma de recuperari creante claudyta claudyta buna ziua .am avut un credit la o banca .si nu am mai avut bani sa platesc .si di aceasta cauza am ramas cu rate neplatite .creditul a fost pe cinci ani ,am ... (vezi toată discuția)
Executare silita Cristhina Cristhina Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Pe perioada casatoriei am cumparat prin credit 1 garsoniera, 2 terenuri si 2 autoturisme. Anul ... (vezi toată discuția)