avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... abandon minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

abandon minor

Buna ziua! Am o intrebare la dvs.! Va rog respectuos sa-mi raspundeti!
Mama unui minor de 2 ani este plecata de 2 luni de langa copil! Ea traieste cu un barbat, la 3 case de domiciliul minorului! Acest barbat cu care ea traieste acum, a avut o nevasta, legal, nu stim daca a divortat de ea , dar stim ca si-a alungat fosta nevasta cu tot cu copil (in varsta de 3 ani) de acasa!
In tot acest timp, de 2 luni, mama copilului in cauza, nu s-a interesat de el, nici macar sa-l vada, cu toate ca este la 3 case de el!!
Care sunt pasii pt a declara abandon de familie, in situatia in care tata minorului are grija de copil, impreuna cu bunicii! Ce sanse avem sa castigam copilul in instanta? Ea ne ameninta ca ia copilul si ca face ce vrea cu el! Cum sa procedam?
Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
ancanet, utilizator
Cel mai recent răspuns: ancanet , utilizator 18:32, 24 Septembrie 2011
In principiu nu, numai ca in cazul actiunii de incredintare a unui minor rezultat din afara casatoriei, nu veti putea proba cu martori rude si afini pana la gradul 3 inclusiv cu exceptia cazului cand parata va fi de acord tacit sau expres cu audierea acestora, ceea ce ma indoiesc ca se va intampla.
Angajati avocat, pentru ca varsta minorului este de doar 2 ani , iar un astfel de proces care presupune incredintarea unui minor la aceasta varsta tatalui, nu este simplu, insa evident nici imposibil, iar asistenta juridica in astfel de cazuri este indispensabila.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Am martori doar ca a plecat de acasa si ca traieste cu acest barbat! Restul am tinut intre noi, ca sa fie bine!
Nu ma pot juca cu viata copilului meu! Daca aveti copii , veti intelege! Eu va sustin si va multumesc frumos! Faceti ceva, sunteti avocati, schimbati ceva!
Va multumesc!

ps. ma doare prea tare
Probatoriul care se administreaza in astfel de cazuri este unul complex, care nu se limiteaza numai la aspectul plecarii din domiciliu de catre mama.
Sunt multe alte imprejurari pe care le are in vedere instanta , atunci cand analizeaza caruia dintre cei doi parinti incredinteaza copilul, acesta fiind si motivul pentru care aveti nevoie de asistenta juridica a unui avocat.
Hotararea instantei de fond este atacabila cu apel si apoi cu recurs,astfel ca aveti un drum mai lung si mai greu de strabatut, decat va imaginati.
Revin...instantele in ultima vreme au inceput sa incredinteze minorii si taticilor..asa ca ..daca va doriti cu adevarat ca acest copil sa ramana la dvs., formulati actiune de incredintare.:luck:
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Mulltumesc, dna avocat! In situatia data, cu toata experienta dvs, ce pot face? Sa ma risc la un proces? N-am martori, nu am nimic, am tinut totul in familie, ea m-a vorbit de rau peste tot
Eu mi-am vazut de sreviciul meu! Ca sa pot tine acest copil! Ea nu a avut servici, singurul ei servici era sa ma ponegreasca!
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
ancanet, utilizator

Alte discuții în legătură

Program incredintare minor Cristian81 Cristian81 Am avut o relatie in concubinaj cu cetatean turc din care a rezultat o fetita care in prezent are 6 anisori, cand l-am cunoscut si bineanteles dupa ce ... (vezi toată discuția)
Divort tania_klb23 tania_klb23 Buna ziua!!! Sunt casatorita de un an de zile,am un bebe de 4 luni,si vreau sa divortez,dar mi-e frica sa nu raman fara bebe.Vreau sa stiu care sunt motivele ... (vezi toată discuția)
Incredintarea copilului firu-daniel firu-daniel buna seara!as dori sa fiu ajutat si informat in legatura cu o problema pe care o am;eu locuiesc in italia si am un baietel de 4ani in romania,sunt despartit de ... (vezi toată discuția)