avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... o mama disperata,cer ajutor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

o mama disperata,cer ajutor

am un copilas de 6 luni cu concubinul luindui si numele insa eu mam despartit cand avea doar 3 luni ,eu sunt maritata si acum nu pot sa mai scap de concubin vine mereu cu pretextul sa vada copilul dar nu contribuie cu nimic la cresterea lui,inca nu am facut nici un demers inmpotriva lui noi stam in strainatate.vrea sa-mi faca numai rau si mai este si violent verbal as vrea sa stiu ce as putea face si daca pot sa mai trec copilul pe numele meu? vreau ras urgent
Cel mai recent răspuns: daryo , utilizator 23:48, 4 Octombrie 2011
Pana la urma este tatal copilului.Incercati sa purtati cu el o discutie amicala, sa ajungeti la o intelegere.Poate reactiile violente pe care le are sunt cauzate de atitudinea dv de a nu il lasa sa isi vada copilul.Poate nu are bani sa ii dea copilului, insa poate are dragoste pentru copil.
Oamenii se schimba, iar eu sunt convinsa ca el nu are motive egoiste, ci doar o dorinta puternica de a fi lasat sa se apropie de propriul copil.
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
aly_yoana, utilizator
asta am incercat si incerc in continuare dar nu prea se poate pt ca acum zice o vorba si apoi se schima si incepe sa vb urat,cat despre bani munceste stabil de vreo 3 ani,si eu nu iam interzis sa vada copilul dar sa stiu macar ca vine pt copildar dupa cate vad eu nu este asa vine doar sami faca mie rau vine cu cearta dar nu despre copil ,am incercat fff mult sa stau cu el cu gandul ca se va schimba si am gresit ff mult ca nu este asa oamenii nu isi pot schimba caracterul si comportamentul cu care este crescut si in plus mai are si parintii care il invata de rau despre mn vb.pt ca de fata cu mn ia zis sa ma bata si sa ma scoata afara din casa ce puteti sa-mi mai spuneti eu iam dat voie sa vada copilul pe fiecare duminica chiar putea sa il ia o ora dar copilul plange fff tare atunci cand il ia chiar si cand il vede si copilul are decat 6 luni
Eu inteleg foarte bine la ce va referiti, din proprie experienta.
Parerea mea (de simplu utilizator) este, sa reglementati situatia juridic: cereti custodia unica si fixati un program de vizita, cat mai restrans.
Pana atunci, va recomand sa incercati sa faceti impreuna cu el un program de sunat (daca va streseaza cu telefoane, cu ziua si intervalul orar) si fixati un program de vizita, in prezenta dumneavoastra (ziua, nr. de ore). Daca este violent acasa, intalniti-va in locuri publice (desi e greu cu un copilas de 6 luni) si nu va duceti singura daca va este frica.

Sfaturi mai bune si legale nu pot sa va dau deocamdata, astept sa ma mai "cultiv" in psihanaliza.

Citat aly_yoana

"Pana la urma este tatal copilului.Incercati sa purtati cu el o discutie amicala, sa ajungeti la o intelegere.Poate reactiile violente pe care le are sunt cauzate de atitudinea dv de a nu il lasa sa isi vada copilul.Poate nu are bani sa ii dea copilului, insa poate are dragoste pentru copil."

Ce s-ar intampla cu saracul copil, daca si mama ar avea doar "dragoste" din belsug de oferit si nici un ban.
Doamna de mai sus a fost batuta, injurata si este in continuare agresata. In ciuda acestor fapte a incercat si sa remedieze relatia, de dragul copilului si ii permite tatalui biologic sa viziteze copilul. De unde atatea scuze pentru "reactiile violente". Nu exista niciuna.
Ce s-ar intampla daca si mama ar avea "reactii violente" fata de el, l-ar injura si ar ajunge chiar si la lucruri mai grave. Ce s-ar alege din copil.
NU exista scuze pentru violenta.

Chiar credeti ca un om care v-a agresat in toate felurile posibile, va fi in stare sa discute AMICAL si sa ajunga la compromisuri cu dumneavoastra ??? Credeti ca daca nu v-a respectat niciodata, va incepe spontan, subit sa va respecte? Pot spune doar, ca aceasta este teoria absurdului ...

Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
Ecaterinaa, utilizator
la concluzia asta am ajuns si eu ca nu se va schimba niciodata norocul meu mai mare a fost ca nu eram trecuta cu el in acte ca atunci chiar ca ma batea fff rau la iesirile care le are ,la inceput am fost de acord sal ia cate o ora dar cand am vazut ca vine mereu cu el plans tare nu il lam mai dat doar vine sal vada cand sunt si eu si imi bate mereu niste apropouri ca abia asteapta sa creasca mai mare sa poata sa il ia si ca mar da in judecata sami castige el copilul tot imi zice ca eu am plecat de bunavoie si ca el nu este obligat sami dea bani pt copil(pt ca pt chiria mea nici nu poate fi vb)dar eu sunt obligata sa ii dau baiatul sau sal duc sal vada mie frica sa nu imi ia copilul ca as muri fara el. va multumesc pt mj
daryo a scris:

la concluzia asta am ajuns si eu ca nu se va schimba niciodata norocul meu mai mare a fost ca nu eram trecuta cu el in acte ca atunci chiar ca ma batea fff rau la iesirile care le are ,la inceput am fost de acord sal ia cate o ora dar cand am vazut ca vine mereu cu el plans tare nu il lam mai dat doar vine sal vada cand sunt si eu si imi bate mereu niste apropouri ca abia asteapta sa creasca mai mare sa poata sa il ia si ca mar da in judecata sami castige el copilul tot imi zice ca eu am plecat de bunavoie si ca el nu este obligat sami dea bani pt copil(pt ca pt chiria mea nici nu poate fi vb)dar eu sunt obligata sa ii dau baiatul sau sal duc sal vada mie frica sa nu imi ia copilul ca as muri fara el. va multumesc pt mj

Doamna,

Dvs. aveti impresia ca aveti o anume obligatie fata de el si anume cea de a ii da copilul din cand in cand. Fals. Cat timp nu s-a stabilit nimic in tribunal in acest sens atunci nu sunteti in nici un fel obligata. In plus e un copil de 6 luni si asta cere o atentie speciala din partea parintelui care-l are-n grija chiar si temporar. Ce spune el n-are nici o valoare. Sunt doar vorbe. Poate sa va "ameninte'' in fel si chip...dar asta nu inseamna ca va avea succes si in tribunal cu ce spune ca va face. Cat timp dvs. aveti unde sa locuiti, un venit, o stabilitate financiara...atunci nimeni nu ii va incredinta lui copilul. Fostul dvs. partener pare a fi un om bolnav si trebuie tratat in consecinta. Urgent trebuie sa va interesati in Italia cum se procedeaza pentru a cere incredintarea minorului in instanta si a obliga tatal acestuia la plata unei pensii alimentare care e un DREPT al copilului si nu al mamei care a plecat de voie sau de nevoie (asta n-are nici o importanta pentru ca nu mama e "judecata'' in procesul de pensie alimentara). Daca in timpul intalnirilor va ameninta puteti ruga pe cineva sa fie prezent ca martor. In orice caz sfatul meu e sa incepeti sa reglati aceasta problema.

Alte discuții în legătură

Cer ajutor urgent daryo daryo am probleme cu ex concubin si am un baietel cu el trecut pe numele lui si suntem in italia ca drept urmare copilul este nascut aici este deci italian eu sunt ... (vezi toată discuția)
Despartire- concubinaj cu minori; violenta in familie Greso Greso Buna ziua. am fost in concubinaj si de multa vreme nu neam intales de mult ma batea dar nam zis la nimeni ca ma fost rusine. Da intro zi mam dus acas si ma zis ... (vezi toată discuția)
Bună ziua Petruta_ionela Petruta_ionela Va rog frumos sa ma ajutați am un copilaș de un an tatăl copilului de f multă vreme vb cu mine f urat. Menționez k nu sunt căsătorită legal cu el ... (vezi toată discuția)