avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 179 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Cum vedeti o astfel de situatie ? Justitia este ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Cum vedeti o astfel de situatie ? Justitia este indepedenta sau comandata politic?

Personal am aparat interesele unei Societati Comerciale in instanta, la fond am avut castig de cauza, pe drept intern si invocand si dispozitii CEDO, dispozitii pe care instanta de fond s-a si pronuntat.
Problema este urmatoarea;;; Autoritatea locala face recurs impotriva Sentintei;; "Stupoare", Tribunalul admite recursul si respinge pe fond "plangerea". Dar am facut o analiza de control asupra tuturor dosarelor ce au fost solutionate de acel complet de judecata. Ce credeti ca am sesizat in urma analizei?
Din 69 de dosare 8 au fost amanate pentru alta data iar 61 au ramas in pronuntare. Pronuntarile??? Acolo unde o autoritate declarase recurs impotriva unei Sentinte, solutia 'Admis recursul', iar acolo unde declara recurs
o persoana fizica sau persoana juridica, solutia era clara "respins recursul cu mentinerea secntintei"..!!! Ce parere aveti de astfel de solutionari? Justitia este indepenta ? Sau este comandata de undeva???:((
Intrebarea mea este totusi blanda... "Incotro Justitia Romaneasca???:(("
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 19:39, 7 Iunie 2020
Ok...la ce va foloseste,,poimaine veti cumpara ziarul cu 1,00 leu. Nu, "Bonul fiscal"" sau chitanta"" rezolva problema juridica ,,,ci, ce este pe scoarta cerebrala, ci cat costa ce ese din ea??!!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
am verificat si eu link-ul, este incredibil, probabilitatea ca toate solutiile date in recurs sa fie impartiale este zero virgula atitea zerouri cite dosare au fost pe lista de sedinta
am mai pus intrebarea ce facem cu inamovibilitatae lor? ar trebui sa raspunda intr-un mod sau altul doamnele si domnii judecatori
Dl eugen82; am obligatia atat morala cat si atributiunile mele de serviciu, unde activez intr-o organizatie internationala-Sectia Romana, trebuie neaparat sa dispun intocmirea unui raport pe care sal avizez la centru si apoi sa-l depun la CSM, pentru ca CSM sa de-a unele explicatii ce anume s-a intamplat. Eu de pilda pot afirma ca completul respectiv a lezat de doua ori si anume, au lezat drepturile procesuale ale partilor aflate in proces (incalcarea dreptului la un proces echitabil), si, in aldoilea rand prin "denegarea unor jurisprudente CEDO", domnii magistrati ai Tribunalului X a dat puncte negre unor magistrati din instanta de fond, care de fapt au dorit sa-si respecte juramantul si sa judece conform DEX-ului, Deci acei magistrati sunt defapt dezamagiti, ca domniile lor au vrut sa fie corecti in solutiile lor, dar, colegii lor care se cred mai profesionisti ca se afla intr-o instanta de control judiciar au minimalizat profesionalismul celor din instanta de grad inferior. O mare greseala ca au putut dovedi ca nu sunt 'indepedenti pe solutiile ce le-a dat'. Pun punct sa nu dau spre teorie fara fond.:)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Manule Dumitru: Partial am inteles despre ce este vorba in speta dumneavoastra. Pe de alta parte, asta ca sa vedeti ca nimeni nu e perfect, expunerea dumneavoastra este usor confuza, ceea ce poate deveni un dezavantaj categoric in instanta. Dincolo de gluma, cred ca asta se datoreaza incercarii de a condensa, insa nu pot sa nu remarc ca uneori asta poate face diferenta intre o hotarare de admitere si una de respingere.

In ce priveste statistica dumneavoastra cu raportul dintre recursurile respinse si admise cred ca ar trebui sa fim mai ponderati in concluzii pentru ca: nu stim exact cum aratau dosarele respective, stim ca exista domenii unde exista practica neunitara ceea ce ar putea explica admiterea multor recursuri intentate de autoritati, instantele inferioare au enorm de multe cauze, ati facut referire doar la un singur complet iar justitia noastra nu se reduce la acel complet si multe alte explicatii pe care nu le-ati luat in calcul.

Eu nu sustin ca justitia este curata ca lacrima, din contra ii gasesc multe defecte, dar de aici pana la a conluziona ca justitia in ansamblul ei e commandata politic, corupta, incompetenta etc. e distanta mare.

Apoi justitia este oglinda societatii noastra, adica asa suntem noi toti, ceea ce inseamna ca nu putem avea una mai buna si nici n-am merita una mai buna.

@dan_sur_cr Ma intreb cati dintre noi nu am fi fost si noi ispititi de aceasta practica profund romaneasca. Uitati ca asa gandim noi romanii. Sau avocatul cu pricina este un nemernic printe noi sfintii.

@eugen82: Pai daca umblam la inamovibilitate nu mai avem judecatori. Este unul din motivele pentru care CEDO a zis ca procurorii romani nu sunt magistrati in intelesul Curtii. Pai si daca nu mai avem judecatori nu mai avem justitie.

Ce e de preferat sa avem o justitie schioapa, oarba, stramba sau sa nu o mai avem deloc.
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2011
rarespopa, utilizator
C sa dau totusi un raspuns pertinent D-lui "rarespopa"' ar fi conturat cam asa;
1) Chir seful statului a aratat cu DEGETUL spre justitie. Eu m-am referit fara "confuzii" la un complet de judecata, luand in calcul particularul si apoi argumentandu-l in general. v. aratarile sefului Statului.
2) Noi romanii avem gandirea noastra, normala precum o are orice om. Dar facand abstraptie noi gandim "romaneste" si nu altfel; Ca o pilda ca sa mai si radem voi face o mica gluma ;; "erau trei vecini un neamt, un evreu si un roman. Toti aveau cate un copil (baieti) erau toti trei de aceeasi varsta (6 ani) , se jucau impreuna. Ce credeti fiul neamtului lucra de zor ceva , ceilalti doi se jucau dar cu ochii atintiti la fiul neamtului. In final copilul neamt a terminat ceea ce facea. Ce era? un carucior. Ce zic ceilalti doi, evreul si romanul ? Evreul hai sa cumparam carutul de la neamt si ne apucam de afaceri ; caram marfa la piata cu carutul, dar copilul roman zice ...bai asteptam sa se culcea nemtul, ii furam carutul si ne ducem cu el la furat...."
3) Preferinta cu justitia,,este ceva cu talc.. Decat ceva rau mai bine nimic (un mar stricat, strica si merele bune din jur; Scoatem marul stricat si punem unul bun!!!!) . Apelam la "SFATUL BATRANILOR CA IN ANTIC sau la " jurati ca in SUA" " ...Ok. Sau mergem ca in " Evul mediu la Strasbourg, ca sa ne cerem drepturile pe care cei care ar trebui sa le recunoasca sunt asa cum sunt ...etc" =D>

Alte discuții în legătură

Se poate adresa cedo? Manole Dumitru Manole Dumitru In cazurile in care, o autoritate abilitata incalca un drept unei persoane juridice, si in urma unei proceduri judiciare (control judiciar asupra actului ... (vezi toată discuția)
suprimarea dreptului la un "recurs", de catre instanta de fond..?? Manole Dumitru Manole Dumitru Modul cum s-a pronuntat JUDECATORIA-X, intr-o speta m-a determinat sa intru pe forum, lasand de fapt toate deoparte;;; Cum vedeti D-voastra o astfel ... (vezi toată discuția)
Reforma justiþiei;aportul avocaþilor. ungurha ungurha Apreciez că numai printr-o implicare efectivă şi prin contribuţia avocatului sub toate aspectele unei referome reale se pot obţine paşi siguri ăn acest ... (vezi toată discuția)