buna ziua.am un copil minor.locuiesc in concubinaj cu partenerul meu de mai multi ani.doresc sa plec impreuna cu copilul nostru,si doresc incredintarea si custodia acestuia,ptr ca relatia dintre noi a devenit imposibila,si devine ,un factor negativ,daunator pt copil.partenerul de altfel,desi indrageste copilul,nu participa activ la cresterea lui.uneori este agresiv.si infidel de altfel.dar are grija de nevoile copilului.mentionez ca starea mea financiara,in familie,este mai slaba decat a lui.am un job,si as putea locui cu parintii mei.acum sunt in maternitate.iar venitul meu este destul de mic.doresc sa stiu,dupa noile legi,ce sanse am sa obtin incredintarea copilului,mai ales daca nu imi pot permite un avocat.nu pot anticipa reactia partenerului.daca ar fi de acord sau nu.e imprevizibil,manipulat de parinti si anturaj.multumesc
Doamna, v-am inteles puctul de vedere. Textul de lege citit la rece, suna ca si in interpretarea dvs. Stiam desigur ca aceasta e diferenta fata de vechea reglementare si mai stiam ca asa era normal sa fie intr-o societate de drept.
Eu vreau doar sa arat ca teoria nu se va potrivi cu practica. Exsotii nu se inteleg, altfel de ce ar divorta? Majoritatea parintilor sunt oameni fara cultura pentru care interesul superior al minorului nu insamna nimic.
Eu pariez ca situatiile in care se va decide ca un singur parinte sa aiba autoritate vor vi majoritatea.
"Majoritatea parintilor sunt oameni fara cultura pentru care interesul superior al minorului nu insamna nimic." ,iar majoritatea magistratilor sunt corupti ,ptr ca nu am putea spune despre dansii ca sunt oameni fara cultura ....pentru ca in foarte multe solutii date de catre acestia nu primeaza interesul superior al copilului!!
nici macar o secunda nu m-am gandit la acest aspect asa cum nu ma pot gandi nici atunci cand vine vb de un copil,cand soarta lui este in mainile altor oameni si decid ptr el ,de cele mai multe ori prost.nu ma intereseaza sexul celor implicati in toate aceste povesti,ma intereseaza calitatea acelor oameni(si vb aici si de parinti si de magistrati ).si cand am vb de interesul sup al minorului m-am referit la tot,nu numai la incredintarea acestuia unuia dintre parinti.
trebuie sa recunosc ca am facut afirmatia de mai devreme, mai mult provocator. Sunt de acord cu dvs. Din pacate se iau decizii si mai grave, in alte litigii, ce pun in pericol grav viata si dezvoltarea morala a unor copii si a parintilor lor, in cazuri de executare silita. Acolo diversi executori judecatoresti vand casele la preturi derizorii, iar un pret de 15% din valoarea de evaluare li se pare normal unor magistrati.
Sunt milioane de spete, nu numai cele de incredintare.
Exista, sunt sigur ca stiti o asociatie a tatilor divortati care pledeaza impotriva femeilor magistrat si a subiectivismului acestora. De aceea am provocat eu mai devreme.