avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

buna ziua.am un copil minor.locuiesc in concubinaj cu partenerul meu de mai multi ani.doresc sa plec impreuna cu copilul nostru,si doresc incredintarea si custodia acestuia,ptr ca relatia dintre noi a devenit imposibila,si devine ,un factor negativ,daunator pt copil.partenerul de altfel,desi indrageste copilul,nu participa activ la cresterea lui.uneori este agresiv.si infidel de altfel.dar are grija de nevoile copilului.mentionez ca starea mea financiara,in familie,este mai slaba decat a lui.am un job,si as putea locui cu parintii mei.acum sunt in maternitate.iar venitul meu este destul de mic.doresc sa stiu,dupa noile legi,ce sanse am sa obtin incredintarea copilului,mai ales daca nu imi pot permite un avocat.nu pot anticipa reactia partenerului.daca ar fi de acord sau nu.e imprevizibil,manipulat de parinti si anturaj.multumesc
"majoritatea parintilor" fara cultura?interesul copilului?sunteti casatorit?aveti macar un copil?sau si aceasta afirmatie a fost provocatoare?Ma bucur ca am starnit o dezbatere,si ma bucur daca nu ati facut alegeri nefericite in viata dumneavoastra!ORI DACA NU ATI FOST IN POSTURA DE VICTIMA VREODATA!PT RESTUL CEI CARE AJUNGEM IN SITUATII NEFERICITE,CARE NU SUNT DIN VINA PROPRIE,...CE MAI RAMANE?DISPRETUL UNOR IGNORANTI?...NU JUDECATI,MAI ALES DACA NU CUNOASTETI DETALII!SI NU VORBITI DESPRE INTERESUL COPIILOR,ATAT DE SUPERFICIAL,NU TRAIM INTR_O LUME IDEALA,IAR UNEORI,SEPARAREA PARINTILOR E ESENTIAL,IN FAVOAREA COPIILOR.EU AM SCRIS AICI,PT A AFLA NISTE INFORMATII,INAINTE DE A ACTIONA IN INSTANTA,TOCMAI,PT CA NU SUNT INFORMATA DESPRE SUBIECT,SI NU AM AVUT DE A FACE,CU TRIBUNALE, JUDECATI,PROCESE....EVENTUAL PTR A AFLA,CE PASI TREBUIE SA URMEZ.POATE VA SI LIMITATI LA SUBIECT.
:bow:
Nu va inteleg tonul acuzator. Nu discutam despre dumneavoastra doamna, ci la modul general.
Nu va cunosc si nu mi-as permite niciodata sa va fac ignoranta. Dvs cereti niste sfaturi, gratuit si va permiteti sa o faceti. Cum va califica un astfel de comportament?

Sa stiti ca si eu cred ca atunci cand parintii nu se inteleg e mai bine sa se desparta, mai ales pentru interesul copiilor. Moral, psihic si uneori si fizic pot fi mult mai afectati altfel.

Nu va judeca nimeni doamna, linistiti-va!
Incercam doar sa ne dam cu parerea despre un text de lege nou si neinterpretat inca in Instanta. Atat si nimic mai mult.

Dvs credeti ca veti putea lua decizii usor, impreuna cu fostul sot, in legatura cu copii dvs ? Credeti ca daca vreti sa plecati cu ei in strainatate isi va da usor acceptul? Cava fi de acord in legatura cu scoala? Gradinita?

Da, si eu sunt parinte, doamna . Si eu poate trec prin astfel de momente.
Multumesc pentru aprecieri!
multumesc,pt sfaturile gratuite :D nu trebuie sa va simtiti lezat,aproape ati generalizat ca parintii "nu au cultura",si interesul copiilor nu primeaza.Poate nu v-am inteles eu bine:D .poate reformulati.Eu imi ingrijesc copilul singura,de la nastere,fara nici un ajutor,cu o stare de sanatate cam proasta,ma scuzati daca sunt mai sensibila la afirmatii,ca ale dumneavoastra.......de obicei caut solutii,nu sa intru in polemici...!dar sa stiti ca fiecare caz e diferit.Nu stiu daca...treceti prin asa ceva...,ma cam indoiesc.Eu am mentionat ca nu sunt casatorita...!si e o drama totusi...!din pacate,cum am mai spus ,nu traim intr-o lume ideala.Ce decidem,spunem sau facem,implica si pe cei din jur.Fericit sau nu.
:offtopic: Va rog sa respectati regulamentul de postare, sa nu discriminati pe criterii de sex ori alt criteriu subiectiv, sa nu jigniti si sa nu scrieti mesaje cu litere mari, e ca si cum ati tipa la interlocutor.
Desi unele mesaje sunt la limita regulamentului forumului, le voi lasa in speranta ca tonul discutiei se va linisti.
Va multumesc tuturor pentru intelegere.
buna ziua.am un copil minor.locuiesc in concubinaj cu partenerul meu de mai multi ani.doresc sa plec impreuna cu copilul nostru,si doresc incredintarea si custodia acestuia,ptr ca relatia dintre noi a devenit imposibila,si devine ,un factor negativ,daunator pt copil.partenerul de altfel,desi indrageste copilul,nu participa activ la cresterea lui.uneori este agresiv.si infidel de altfel.dar are grija de nevoile copilului.mentionez ca starea mea financiara,in familie,este mai slaba decat a lui.am un job,si as putea locui cu parintii mei.acum sunt in maternitate.iar venitul meu este destul de mic.doresc sa stiu,dupa noile legi,ce sanse am sa obtin incredintarea copilului,mai ales daca nu imi pot permite un avocat.nu pot anticipa reactia partenerului.daca ar fi de acord sau nu.e imprevizibil,manipulat de parinti si anturaj.multumesc

Doamna,

Asa cum arata prevederile noului cod civil, veti putea obtine ca minorul sa locuiasca la dumneavoastra. Majoritatea colegilor mei spun ca Instanta va da Autoritatea parinteasca comunca ambilor parinti. Eu zic ca, daca veti cere explicit ca doar dvs sa aveti autoritatea parinteasca, veti putea avea castig de cauza.
In orice caz, exclud varianta ca tatal sa aiba autoritate parinteasca exclusiv.
Tineti-ne la curent cu litigiul.
Dumnezeu sa va ajute!

Alte discuții în legătură

Incredintare copil minor costelusi costelusi Buna, As dori sa stiu, daca Judecatoriile din Bucuresti au inceput sa ofere copiii minori spre incredintare ambilor parinti, adica 2 saptamani la mama, doua ... (vezi toată discuția)
Custodie totala in cazul unui minor rezultat in urma concubinajului cristina_2014 cristina_2014 Buna ziua, Tatal doreste sa imi cedeze custodia copilului in totalitate. Se poate face acest document la notar, astfel incat eu ca mama sa am custodia ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca in cazul divortului maria8201 maria8201 Buna ziua,am si eu o intrebare,sunt casatotrita cu un barbat divortat cu care am un copil de 1 luna,nu stiu exact cauza divortului de prima sotie dar cu mine e ... (vezi toată discuția)