buna ziua.am un copil minor.locuiesc in concubinaj cu partenerul meu de mai multi ani.doresc sa plec impreuna cu copilul nostru,si doresc incredintarea si custodia acestuia,ptr ca relatia dintre noi a devenit imposibila,si devine ,un factor negativ,daunator pt copil.partenerul de altfel,desi indrageste copilul,nu participa activ la cresterea lui.uneori este agresiv.si infidel de altfel.dar are grija de nevoile copilului.mentionez ca starea mea financiara,in familie,este mai slaba decat a lui.am un job,si as putea locui cu parintii mei.acum sunt in maternitate.iar venitul meu este destul de mic.doresc sa stiu,dupa noile legi,ce sanse am sa obtin incredintarea copilului,mai ales daca nu imi pot permite un avocat.nu pot anticipa reactia partenerului.daca ar fi de acord sau nu.e imprevizibil,manipulat de parinti si anturaj.multumesc
Doamna,
Asa cum arata prevederile noului cod civil, veti putea obtine ca minorul sa locuiasca la dumneavoastra. Majoritatea colegilor mei spun ca Instanta va da Autoritatea parinteasca comunca ambilor parinti. Eu zic ca, daca veti cere explicit ca doar dvs sa aveti autoritatea parinteasca, veti putea avea castig de cauza.
In orice caz, exclud varianta ca tatal sa aiba autoritate parinteasca exclusiv.
Tineti-ne la curent cu litigiul.
Dumnezeu sa va ajute!