avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa firmelor de prestari servicii publice si ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa firmelor de prestari servicii publice si infiintarea altor firme noi ce au preluat evidenta contabila de la firmele insolvente

Scurt istoric:
------------------

Firmele de prestari servicii publice X si Y ,au deschis procedura falimentului conform Legii 85/2006.
Lichidatorul judiciar,desemnat de instanta,este acelasi la ambele firme.

Concomitent cu intrarea in faliment a celor doua firme de prestari servicii(cu angajati bugetari -Primarie si Prefectura),se infiinteaza alte firme cu aceeasi activitate,aceeasi conducere si aceeasi angajati(diminuati doar in parte),insa cu un artificiu in denumire .

Aceste firme noi,au preluat toata evidenta de la firmele in insolventa pentru a continua activitatea pe noile firme.

Lichidatorul judiciar,in cardasie directa cu o avocata,formuleaza mii de actiuni in instantele de judecata,avand ca obiect"pretentii banesti"de la persoane fizice (fara a exista sentinte judecatoresti anterioare ).
Avocata,sustine apararea lichidatorului judiciar,acesta nefiind vazut niciodata de cineva.(se aude ca ar fi multimiliardar care si-a ïncropitäverea din asemenea actiuni de obtinere a unor sume de bani in mod fraudulos.

Este corect ceea ce se face acest lichidator si avocata sa substituenta ,care se folosesc de
-trafic de influienta in instanta (prin calitatea lor profesionala si calitatea de "multimiliardarä lichidatorului judiciar care se afla pe undeva prin capitala.'
-inducerea in eroare a instantei de judecata cu intentie
-coruperea instantelor de judecata.

multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: dan_sur_cr , utilizator 09:24, 7 Octombrie 2011
dan_sur_cr a scris:

Salut , legislatie exista ,e cam greu de demonstrat in instanta plus ca adm. judiciar n-are nici un interes sa "rezolve " firma el fiind platit lunar (asa stiu eu s-ar putea sa ma insel).In ceea ce -am postat mai sus nu m-am referit neaparat la "prestatorii de servicii publice".Am si un exemplu (e ceva mai vechi dar real ) -firma A vopseste gardul firmei B (contract -factura ) firma B nu plateste intentionat ,A factureaza penalizari...in 6luni firma A cumpara firma B... extrapoland putin va puteti da seama cam ce se poate face ....perfect legalB-)

Situatia prezentata nu are legatura cu insolventa.
Ce cumpara A de la B? Si cine mai da faliment in exemplul dat?
Salut, sa fiu un pic mai explicit A "vinde " prestari servicii catre B (sa zicem ca nu are importanta de ce natura sunt ).B este dator la A contravaloarea acestora conf.ctr. si a fct. emise de A , in contr. sunt penalizari mari , A emite lunar facturi de penalizari conf. contr. dupa sase lui datoria a crescut indeajuns iar A cere insolventa sau falimentul lui B . Asta-i varianta mult simplificata , ,bineinteles ca se face cu largul concurs al conducerii celor doua firme . Am spus mai sus ca extrapolam putin ca sa putem face legatura intre cazul expus de user si exemplul dat de mine .Desi pare amuzant " vopsitul unui gard de catre un tert contra unei sume de bani " e o prestare de serviciu .#-o Sper ca nu intru la "perle"...
Am inteles, o falimenteaza pe B si.....?
Cu ce anume s-ar alege? Ar cumpara la licitatie bunurile societatii B mai ieftin? Si de ce si-ar da concursul la asta B?
Forteaza nota si preia societatea in reorganizare?
Care ar fi scenariul pana in final?
Salut , cu o suma infima se preia o firma profitabila , se poate ajunge la un "randament "de 500-1000% pe an ...cam acesta este finalul.B-)
dan_sur_cr a scris:

Salut , cu o suma infima se preia o firma profitabila , se poate ajunge la un "randament "de 500-1000% pe an ...cam acesta este finalul.B-)

Un scenariu viabil pentru o societate cu mai multi actionari unde un actionar preia fortat societatea. Sigur ca pot exista si astfel de cazuri.

Alte discuții în legătură

Atributiile lichidatorului judiciar bogdan Vasile bogdan Vasile Buna Ziua, Un lichidator judiciar sau administrator judiciar, inculpat intrun dosar penal (coruptie) si trimis in judecat, poate exercita in continuare rol ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna? Dahrma Dahrma Ce inseamna infractiune de bancruta? (vezi toată discuția)
25% reducere credit la banci? darabontcsilla darabontcsilla e adevarat ca, Printr-o lege noua ,clientii bancilor pot sa plateasca si cu 25% mai putin la credite,daca pot sa demonstreze ca nu pot sa plateasca intreaga ... (vezi toată discuția)