avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprirea asiguratorie
Discuție deschisă în Executare silită

Poprirea asiguratorie

Considerati admisilila cererea de instituire a popririi asiguratorii (cu plata unei cautiuni pusa in vedere de catre instanta) pana la obtinerea unei HJ difinitive privind investirea cu formula executorie a unei file CEC?
Cel mai recent răspuns: Irina S. , utilizator 09:06, 3 Octombrie 2011
nu este admisibila mai ales ca investirea se va judeca mult mai rapid decit cererea de sechestru. In plus, investirea se face fara citarea partilor deci debitorul nu va fi anuntat despre iminenta executarii silite.
S-au modificat cumva prev.art.592 din cpc? Eu stiu ca nu. So: fara citarea partilor, in CC se judeca si aceasta cerere...care in toate cazurile primeste termen f scurt.
Este o dif. intre o cerere de sechestru asig. si o cerere de infiintare a popririi asig...parerea mea.
matahachiro a scris:

nu este admisibila mai ales ca investirea se va judeca mult mai rapid decit cererea de sechestru.

Ei, asta nu e motiv!:)

Doamna, cererea de investire se judeca intr-un singur termen, fara citarea partilor. O cerere de poprire asiguratorie este inadmisibila tocmai din motivele enuntate aici de ceilalti colegi. Momentul la care ar trebui sa se pronunte pe masura asiguratorie este acelasi cu momentul pronuntarii asupra cererii de investire. Si ce inseamna poprire asiguratorie? Ca pana la investire se popreste contul. Daca la 8.35 pronunta poprirea asiguratorie si la 8.40 pronunta investirea, cand aveti timp sa puneti in executare masura asiguratorie?
Considerati ca pot cere instituirea popririi asiguratorii pe calea ordonantei presedintiale?

Alte discuții în legătură

Sechestrul asigurator flaviana flaviana Pot cere sechestru asigurator in cadrul unei somatii de plata? (vezi toată discuția)
Cum se ataca o hotarare judecatoreasca intr-un recurs mary_nyk mary_nyk Buna ziua, In mai 2008 sotia mea a intentat actiune de divort, actiune care s-a incheiat in septembrie 2008. A urmat apoi procesul de partaj avand ca ... (vezi toată discuția)
Infiintarea popririi Alina Alina Alina Alina Buna ziua As vrea sa va prezint urmatoarea speta si daca se poate sa-mi dati unsfat Avem un debitor impotriva caruia am obtinut un titlul executoriu si l-am ... (vezi toată discuția)