Buna ziua,daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns cat mai clar in privinta problemei mele...acum cativa ani bunicul meu mi-a lasat un apartament (act de vanzare cu cumparare) cu urmatoarele clauze; de ingrijire,uzufruct si habitatie viagera ptr ambii bunici,ulterior bunicul meu a decedat a ramas bunica care in urma multor discutii si din dorinta mea de a cumpara o casa a renuntat la toate drepturile (la notar) mentionate mai sus ca sa pot vinde apartamentul,evident ca mi-a mai trebuit si o diferenta pe care am primit-o de la parintii mei in urma unor credite bancare facute(pentru care achita 10 ani).Partea cea mai frumoasa este ca pe noul ctr de v-c in care sunt proprietar pe aceea casa,la insistentele mamei am trecut dreptul de habitatie ptr bunica.Tin sa mentionez ca bunica locuieste singura in aceea casa,nu le da voie alor mei sa modifice absolut nimic la casa,nici sa construiasca,nu ii lasa sa locuiasca cu ea ,a construit un gard fara acordul nostru sau cel putin al meu si pe langa toate astea mi-a mai dat si cainele pe care l-am luat eu,pe scurt se crede proprietar.
intrebarea mea este as putea sa fac ceva in acest sens,sa ii scot aceea clauza(nu sa o dau afara din casa)?sincer nu imi convine ca parintii mei sa achite 10 ani si sa nu poata sa faca nimic si plus de asta de cate ori vin pe acolo ne face scandal sa plecam din ''casa ei'' ,multumesc frumos
vad ca nu rasp nimeni,in fine,ca eu sa pot sta linistit as putea sa le fac parintintilor mei un act aditional la ctr de v-c in care sa le las dreptul de a locuii,de a construii de a face ce vor ei acolo fara sa fie dati afara de bunica?
ContSters141818
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dreptul de abitatie este real principal si ii confera titularului dreptul de a poseda si folosi acea locuinta proprietatea altei persoane. Deci nu prea aveti ce sa i faceti decat sa va intelegeti cu ea.Deci nu aveti voie sa folositi locuinta fara acordul dansei.