avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident usor masina-scuter
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident usor masina-scuter

In urma cu un an, am avut un accident; tineam directia de mers, cand brusc un scuterist s-a atins cu ghidonul de oglinda mea, s-a dezechilibrat si a cazut. Am oprit dar nu pe loc (eram in trafic , nu puteam sa opresc chiar pe loc..), m-am intors si scuteristul disparuse deja. Nu am declarat accidentul pentru ca nu aveam nici o avarie, nici macar o zgarietura si nu am reusit sa vad nr scuterului .
Dupa vreo cateva zile am primit citatie de la politie. M-am dus , mi-au retinut permisul dar mi-au dat dovada, cu care am circulat 5 luni, dupa care m-au chemat si mi-a anulat-o alt politist , nu cel care incepuse sa se ocupe de caz. Motivul schimbarii a fost ca fapta nu a fost incadrata corect si ca trebuia trecuta la penal..... pai cu ce eram eu de vina unde s-a incadrat fapta? Ei au incadrat-o....
Intre timp, m-a sunat scuteristul (nu stiu cum a aflat nr meu..), sa ne intalnim, m-am intalnit, si bineinteles voia bani (daune morale ca a avut niste escoriatii la cot si reparatia scuterului), nu i-am dat pt ca cerea prea mult.Asta s-a intamplat la vreo luna de la accident.
Asadar, de 7 luni , de cate ori intreb politistul care se ocupa mi se spune ca asteapta raspunsul de la IML.... mentionez ca politistul este foarte nesimtit, imi vorbeste de parca as fi cel putin sclavul lui....imi tranteste telefonul in nas cand in sun... ma nou, mi-a spus sa ma duc eu la IML si sa intreb ce caz? e normal?
intrebari:
Cum pot sa accelerez un pic acest proces? as vrea sa aflu si eu un raspuns , o rezolvare de la politie...unde sa ma adresez? sa fac plangere? chiar nu stiu....sunt prins in ingramadeala birocratica...
Va rog orice raspuns imi poate fi de folos....

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:11, 11 Septembrie 2008
Multumesc foarte mult pt sfaturi ! :)
Revin cu amanunte in legatura cu cazul de mai sus. am trimis mail la IML , mi s-a raspuns la mail, citez:

''Actul medico-legal a fost finalizat inca din data de 27.03.2008, si va fi pus la dispozitia Politiei Rutiere numai dupa achitarea taxei aferente acestuia, in valoare de 63 lei.

Precizam ca odata cu finalizarea actului a fost emisa si factura catre Brigada de Politie Rutiera.''

va rog cum sa mai procedez? as da politia in judecata si as cere daune .... serios din cauza acestor incompetenti sufera atata lume.... de o jumatate de an nu au reusit sa achite o taxa catre IML, e posibil asa ceva?

As achita eu aceasta taxa daca s-ar putea....

Asteptati pana la cand respectivul certificat medico-legal va fi pus la dispozitia Politiei Judiciare .
Din punctul meu de vedere , acest certificat medico -legal va fi luat in vedere in cazul existentei vinovatiei dvs in savarsirea unei infractiuni.
In speta , acest lucru nu reiese , intrucat ati respectat intocmat regulile de circulatie , mai putin cea cu obligatia legala de a declara un accident .
Sigur ca acest proces verbal este important sa ateste existentza unei parti vatamate , astfel incat respectivul accident sa fi avut si victime.Acest aspect este foarte important.
Din punctul meu de vedere , raspundeti penal doar pentru parasirea locului accidentului , si in acest caz ati putea scapa cu o sanctiune administrativa , anume o amenda , care nu constituie antecedent penal.
Luati legatura cu un avocat cat repede puteti pentru a solutiona cu succes acest raport juridic de conflict !
Succes !!:):O
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
multumesc !!!:)
:Dpt putin , ne puteti tine la curent cu mersul dosarului dvs .

Alte discuții în legătură

Accident rutier scuter + vatamare corporala catalin1990 catalin1990 Buna ziua, In data de 9.10.2010 am fost implicat intr-un accident rutier cu un scuter...mai mult sau mai putin. Eu eram la volanul unui autoturism, la o ... (vezi toată discuția)
Accident moped cu victime Bogdan88 Bogdan88 Buna ziua. Am si eu o intrebare la dumneavoastra, va rog frumos sa imi raspundeti. Am avut un accident cu un scuter, in urma caruia prietenului meu i-a fost ... (vezi toată discuția)