avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contr. Colectiv de Munca la Nivel National
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contr. Colectiv de Munca la Nivel National

am inteles ca CCMNN 2010-2014 a ramas in stadiu de proiect si nu este in vigoare;
atunci ramane cel din 2007-2010 ?
un angajator a concediat un salariat la 01.04.2011 prin desfiintare de post, dar fostul salariat a reclamat la litigii de munca aducand in discutie acest CCMNN 2007-2010 evocand art. 74 alin.3 ca nu i s-a acordat preaviz de 20 zile si dreptul la 4 ore libere pt as cauta servici... intrebarea este cum va fi platit in aceasta perioada 4 ore sau 8 ore? mi se pare incorect sa-l platesc 8 ore iar el sa stea 4....
multumesc...
Cel mai recent răspuns: alice53 , utilizator 10:21, 28 Septembrie 2011
Raspunsul dateaza din luna ianuarie 2011,pt. un raspuns de actualitate este bine sa faca personal totusi o adresa la Minister.

Ce spuneti dv. este valabil pentru cei care nu urmaresc legislatia. Tot de "actualitae" ar fi solicitarea si in anul 2013? Ce ar fi sa intrebam Ministerul muncii daca legea 19/2000 mai este valabila?
Cred ca este bine sa faca un abonament la Monitorul oficial, sa foloseasca internetul sau sa frecventeze aparitiile periodice din cadrul unei biblioteci.

Cei care vor judeca cauza cunosc si legislatia.
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2011
ContSters42179, utilizator
De aceea exista in cadrul ministerului o directie specializata in comunicarea cu publicul,sa dea raspunsuri la nelamuririle contribuabilului,fie ca se numeste persoana fizica sau juridica.
Sa stiti ca se intampla ca si ministerele,altele decat MM,prin departamentele de resort cer lamuriri acestuia si nu cred ca nu sunt la curent cu noutatile legislative.
De acord @ondino, dar nu este scuzabil ca dupa 9 luni sa nu fi aflat ca CCMN nu mai este valabil.
Cu o cautare pe acest forum se gaseau foarte multe discutii.
Salariatul respectiv solicita un drept in baza unui articol din CCMN. In acest caz nu cred ca unitatea va trebui sa demonstreze ca CCMN nu mei exista, judecatorii vor constata ca cererea nu este sustinuta de un cadru legal.
Chiar este imposibil de crezut ca exista vreun judecator care sa nu stie ca de la 01.01.2011 nu mai avem CCMN .. intamplator , afalndu-va ieri in sala de sedinte a unei instante am auzit cum presedinta completului a spus ca nu mai exista CCMN si solicita reclamantei sa specifice cadrul legal al pretentiei solicitate ...
Va multumesc la toti cei care mi-ati dat lamuriri ... sper sa fie favorabil in instanta pt noi....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm 2011 - ContSters60781 ContSters60781 Imi poate spune cineva daca exista si in ce stadiu este CCMNN, pentru 2011- 2014? Am vazut o varianta pe internet in acest sens insa nu sunt sigura ce ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva jh0nny jh0nny Buna ziua. Lucrez la stat si am fost concediat impreuna cu mai multi colegi . Este vorba despre o concediere colectiva . Vreau sa stiu daca se mai aplica ... (vezi toată discuția)
Preavizul Imprevizibila Imprevizibila As dori sa-mi spuneti care este durata programului de lucru in perioada de preaviz? Eu fiind in preaviz, trebuie sa stau 8 ore la serviciu. Cand imi pot ... (vezi toată discuția)