avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatii acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatii acoperis

In blocul in care m-am mutat acum 9 luni avem urmatoarea situatie: la ultimul etaj exista o uscatorie care a fost inchiriata de catre un vecin. In schimbul acestei inchirieri (se pare) el s-a angajat sa repare acoperisul blocului. Acest lucru l-a facut, se pare, prin 2006, aducind ca acte justificative niste chitante pentru materiale pe care le-a aratat celor de la asociatie. De citeva luni, vecinii de la ultimul etaj au cerut asociatiei rezilierea contractului de inchiriere si de atunci acest vecin a inceput sa ameninte pe toata lumea ca va cere asociatiei sa ii plateasca respectiva cheltuiala cu acoperisul, adica sa ne puna pe noi la plata. Este posibil asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:20, 28 Octombrie 2011
pionel a scris:

In blocul in care m-am mutat acum 9 luni avem urmatoarea situatie: la ultimul etaj exista o uscatorie care a fost inchiriata de catre un vecin. In schimbul acestei inchirieri (se pare) el s-a angajat sa repare acoperisul blocului. Acest lucru l-a facut, se pare, prin 2006, aducind ca acte justificative niste chitante pentru materiale pe care le-a aratat celor de la asociatie. De citeva luni, vecinii de la ultimul etaj au cerut asociatiei rezilierea contractului de inchiriere si de atunci acest vecin a inceput sa ameninte pe toata lumea ca va cere asociatiei sa ii plateasca respectiva cheltuiala cu acoperisul, adica sa ne puna pe noi la plata. Este posibil asa ceva?

Dupa parerea mea, s-a prescris dreptul material la actiune.
Asadar, din acest motiv nu ar putea avea castig de cauza.

Dar...depinde si cum este redactat conctractul...
In urma cu o luna acelasi vecin a reparat acoperisul de pe partea lui, inclusiv de deasupra uscatoriei. Lucrarea a fost achitata de el. Ne tot ameninta pe cei ce folosim uscatoria ca va trebui sa-i platim lucrarea altfel ne va da in judecata. Nu a fost nicio sedinta de bloc in care sa se hotarasca reparatia. Cu toate acestea, eu consider ca, in spiritul bunei vecinatati, ar trebui sa platim fiecare proprietar conform cotei-parte indiviza. Ce solutii credeti ca ar fi pentru rezolvarea problemei? Daca ar fi platiti cine ar aduna respectiva suma de bani?
Reparatiile partilor comune (terase, subsol, casa scarii, lift...) se fac, conform legii 230/2007 si HG 1588/2007, prin asociatia de proprietari si nu repara fiecare cand vrea si cum vrea.
Plata prestatorului se face de asociatie care repartizeaza costul lucrarii pe toti proprietarii conform cotei indivize.
Daca asociatia nu are bani in fondul de reparatii si-un proprietar se ofera sa achite lucrarea se poate incheia o conventie cu acesta. I se vor restitui banii de catre asociatie la termenele stabilite in functie de cum prevede comitetul ca va incasa de la ceilalti proprietari.
Este mai usor decat sa se imprumute de la banca, unde sigur se va "beneficia" de birocratie si refuz pe motiv ca nu sunt toti proprietarii de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea uscatorului fara participarea locatarilor la acoperirea blocului deea_0402 deea_0402 Buna ziua, am o problema cu locatarii de pe scara privind folosirea uscatorului. Locuiesc la etajul 4 intr-un bloc cu patru etaje, iar in urma cu 16 ani am ... (vezi toată discuția)
Vindere uscator blok colocatar colocatar suntem 14 apartamente pe scara ,la parter avem un uscator de blok,vecinul de la parter detine 2 apartamente ,unul dintre apartamente invecinanduse cu uscatorul ... (vezi toată discuția)
Chirie pentru folosirea uscatoriei luciano39ok2007 luciano39ok2007 locuiesc intr-un apartament la bloc la ultimul etaj ,deasupra apartamentului meu este un uscator,de 20 de ani am folosit acest uscator ca magazie ,neavand un ... (vezi toată discuția)