avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna

Buna Ziua ! Am si eu o problema in legatura cu custodia a doi minori de 5 si 6 ani . eu si fostul sot ne-am inteles sa avem custodia in comun dar nu stim care sunt procedurile de a cere custodia in comun in fata instantei . motivul care ne este teama este ca atit eu cit si el suntem plecati in afara tari pentru a munci si le oferi o viata normala copiilor ,copii sunt la parintii mei pentru ca acolo am stat impreuna in trecut iar ei sunt singurele persoane care pot avea grija de copii in lipsa noastra iar copii sunt obisnuiti acolo si merg la gradinita acolo de un an si jumatate decind ne-am despartit eu si sotul suntem plecati amindoi dar am mers in tara la copii in acest timp de 4 ori atit eu cit si fostul sot dupa despartire ne-a mers mai bine si am putut sa le oferim mult mai mult copiilor decit inainte ,asa ca deocamdata trebuie sa mai stam plecati pentru a putea sa ne vacem un viitor mai bun atit copiilor cit si noua .intrebarea este daca judecatorul va fi de acord cu asa ceva sau ce se poate face ca sa avem custodia in comun si dupaceea mergem la un notar si ne dam acordul amindoi de a ingriji parintii mei de copii nostri in lipsa noastra
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 20:29, 12 Octombrie 2011
buna ziua ! Mai am si eu o intrebare : va rog sa imi spuneti si mie daca se poate schimba un martor ? martorul care lam avut nu mai vrea sa se prezinte in fata instantei pentru motivul ca nu a mai fost niciodata intro judecatorie si nici nu vrea sa ajunga vreodata chiard daca ar avea o problema personala si ar fi nevoie sa mearga in instanta ar face orice sa nu treaca prin fata instantei asa ca nici atit nu vrea sa mearga pentru alta persoana. a primit deja o amenda de 200lei pentru prima neprezentare . Acum este si mai suparat martorul pentru ca spune el ca nu trebuia sa primeasca nici o amenda pentru prima neprezentare . Nu stiu de ce imi face martorul meu asa ceva , nu stiu care este adevaratul motiv pentru care nu mai vrea sa se prezinte pentru ca pina in ziua in care trebuia sa se prezinte la judecatorie nu mia spus ca nu va veni si nici nu era vreo problema de a nu se prezenta iar in ziua cind trebuia sa se prezinte ma anuntat ca nu mai vine , bineinteles ca si eu mam suparat enorm de mult pentru ce mia facut pentru ca eu am fost nevoita sa merg in tara si sa ma prezint si mai ales cu speranta ca totul a decurs bine si se va termina odata dar din cauza martolui si a anchetei sociale care nu au trimis hirtiile pina la data procesului a trebuit sa se mai amine inca o data peste 2 luni din nou la proces dar acuma sunt foarte ingrijorata din cauza martorului care imi face numai probleme , nu vrea sa inteleaga ca trebuie sa se prezinte pentru audiere , a spus ca daca o obliga sa vina pina la urma vine si ii va spune doamnei presedinte ca el ca martor nu stie nimic si nu va spune nimic si ce o sa ii faca !? eu sunt intro situatie ca nu mai stiu ce sa fac , nu inteleg de ce lumea este asa de rea ,! din partea mea in situatia care ma adus martorul meu si mia spus destul de clar acum ca sa imi aduc alt martor ca el nu va spune nimic. Deaceea va rog sa imi spuneti daca pot cere sa pun alt martor , eu am destui martori care sa confirme ce fel de mama am fost si sunt pentru copii mei si ce sotie am fost pentru fostul sot , asa ca nu imi este teama deloc de ce va spune un martor in fata judecatorului dar bineinteles atita timp cit nu incaalca juramintul sa spuna adevarul si numai adevarul . iar de la ancheta sociala miau spus ca este totul foarte bine si nu ar trebui sa am nici o problema pentru ami incredinta copii si sa locuiasca cu mine , deci martorul este singura problema .
va rog sa imi spuneti daca se poate face ceva pina pe data de 5 decembrie ca sa nu mai fie nevoie de aminari .
MAI am o intrebare ; eu si sotul neam pus de acord si el pina la urma a aceptat ca sa avem autoritate parinteasca pentru ambii parinti iar domiciliul copiilor sa stanbilit in spania la mine dar intrebarea este daca la vame este nevoie de acordul lui ca eu sa pot calatorii cu copii minori ?
Martorul trebuie sa se prezinte.
Daca nu se prezinta puteti avea probleme serioase intrucat legea nu este in sensul de a se schimba martorul doar pentru ca acesta nu a mai fost intr-o judecatorie...
Poate fi si amendat daca nu se prezinta.

Depinde ce va scrie in hotararea judecatoreasca.
Deocamdata avocatii nu au fost interesati de autoritatea parinteasca prea mult intrucat oamenii prefera sa se judece deocamdata fara avocat.
Nici practica judiciara inca nu exista...intr-un sens edificator in ceea ce va priveste.
Trebuie studiata in concret situatia, in functie de caz...

Ce va pot spune este faptul ca in functie de ceea ce solicitati asta obtineti.
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Pentru ce mai aveti nevoie de martor daca sunteti de acord? Unde anume mai aveti neintelegeri?
Martorului ii explicati clar ca acum nu mai poate fi schimbat din dosar decat daca moare, e intrenat grav si altele asemenea. Altfel, poate primi amenzi pana ce vine. Iar amenzile alea le va gasi la fisc atunci cand va merge sa plateasca impozit pe masina, casa etc.
Asa incat mai bine se prezinta.
Sigur, era ideal sa ii spuneti astea inainte, ca sa stie la ce sa se astepte.
Daca minte, i se poate deschide dosar penal pentru marturie mincinoasa. Asa ca nu e recomandat sa se joace.

Aveti nevoie de semnatura tatalui la iesire din tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort , pastrare nume custodie minori iuliana maria iuliana maria Buna ziua! As vrea va rog daca ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns sigur pentru ca ma aflu intro situatie foarte grea.Mam despartit de sotul meu in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Sint divortata de 1 an iar la divort sotul meu a convenit sa-mi dea pensie alimentara o suma cu care am fost de acord atit eu cit si ... (vezi toată discuția)
Custodia copiilor mary2013 mary2013 Buna ziua,in urma unui divort,daca ar fii,cui ii s-ar incredinta custodia copiilor minori,daca eu ,mama,nu am casa,si un servici stabil deocamdata,iar tatal ... (vezi toată discuția)