avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... sfat privitor la acctionarea in judecata a firmei de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

sfat privitor la acctionarea in judecata a firmei de asigurari

in data de 11 noiembrie 2010 a avut loc un accident urmarile acestuia fiind vatamarea corporala a sotiei si daune aduse masinii in valoare de aproximativ 25000lei.sotiei i-a fost eliberat certificat de la iml 35-40 zile.in urma constatarii politie la locul accidentului rezulta culpa exclusiva a celui care conducea celalalt auto.Acela a cerut expertiza urmarea acestuia fiind tot in favoarea mea.pt vatamarea corporala ureaza sa aiba loc prima infatisare in instanta pe 15 nov 2011. intrebare mea ar fi ce pot face in privinta masinii deoarece firma de asigurari sustine ca a fost culpa comuna(desi le-am aratat rezultatul expertizei) si imi ofera suma de 5000lei deoarece- spun ei- masina se poate repara cu aceasta suma cu piese second-hand
Cel mai recent răspuns: mirel-d , utilizator 06:26, 16 Noiembrie 2011
este vorba despre [EDITAT] (imi pare rau dar cred totusi cred ca ar trebui-ca si consumatori- sa putem posta pe forum numele societatilor care nu-si indeplinesc obligatiile contractuale )
Ultima modificare: Vineri, 7 Octombrie 2011
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
dvs , parte vatamata nu puteti chema in judecata civila pt despagubiri direct asiguratorul, nu exista raport juridic intre dvs si asigurator, sunteti tert fata de contract.
Puteti in schimb sa chemati in judecata pe cel vinovat de producerea accidentului si el il va introduce in proces , daca doreste , pe asigurator in calitate de chemat in garantie.
Puteati in schimb sa faceti plangere penala , atunci , in 60 de zile de la producerea accidentului , va constituiati parte civila pana la citirea actului de sesizare a instantei pt prejudiciul material si moral si cereati introducerea in cauza a asiguratorului ca persoana responsabila civilmente.
In penal , cererea de despagubiri civile (latura civila ) este scutita de taxa de timbru, ceea ce v-ar fi permis sa solicitati oricat in limita asigurarii.
Daca ati facut plangere penala dar ulterior v-ati impacat cu faptuitorul , adios despagubiri de la asigurator. Asiguratorul nu mai raspunde in caz de impacare cu cel asigurat, vinovat de producerea accidentului.
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2011
Gabriel Trifu, Avocat
domnule trifu ..imi pare rau dar cred ca m-am exprimat gresit. in privinta vatamarii corporale a fost initiat un proces la cererea organelor de urmarire penala (politia) si prima infatisare o avem pe data de 15 noiembrie am pus avocat etc etc .Eu am nelamuriri in privinta reparatiei masinii deoarece firma de asigurari refuza sa plateasca suma integral
Sfatul meu este sa apelati la un avocat care sa va reprezinte interesele in raport cu societatea de asigurari si in acelasi timp sa va apere de tertipurile avocatesti care apar pe parcurs.
revin cu o intrebare foarte importanta. la sfatul avocatului in data de 3 octombrie 2011 am facut o cerere catre firma de asigurari in care ceream a-mi fi virati in cont banii pentru repararea masinii in regie proprie sau sa-mi fie eliberat un proces verbal de conciliere.aceasta cerere a fost trimisa la sfatul avocatului care a afirmat ca este un pas obligatoriu premergator aducerii in instanta a firmei de asigurari .11 noiembrie constat ca am in cont suma de 5000 lei virati de catre firma de asigurari pe data de 7 octombrie precizez ca nu sunt deacord cu aceasta suma si nici nu am semnat pe undeva ca sunt deoarece dauna in urma devizului se ridica undeva in jurul sumei de 23.000lei .va rog sa-mi spuneti ce pot face in aceasta situatie si daca este un termen legal de a depune o contestatie privind suma

Alte discuții în legătură

Este culpa comuna de 50% - 50% ? dlozy2012 dlozy2012 In fapt, in noiembrie 2011 conducand autoturismul personal pe un drum national, in intersectia dintr-un sat mi-a iesit brusc in fata un alt autoturism care nu ... (vezi toată discuția)
Cum platesc asigurarile in urma accidentelor cu morti invmona invmona accident in care au fost implicate doua masini:cea vinovata in care a si murit o femei si masina sotului meu ,fara victime.fata masinii este praf,asigurarea am ... (vezi toată discuția)
Dosar de dauna carpatica andreicarausu andreicarausu Buna ziua, Daca se poate un mica ajutor ar insemna enorm pentru mine.In data de 22 august am avut un evenimet rutier in Brasov cu vatamare ... (vezi toată discuția)