avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de debutant -
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de debutant -

Buna ziua vreau sa va intreb daca dupa expirarea perioadei de debutant si incadrarea pe postul urmator in grad este considerata promovare? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dumi32 , utilizator 13:42, 1 Noiembrie 2011
1.Daca vorbiti despre promovarea de pe un post cu st. medii pe un post cu st. superioare,este vorba despre promovarea in functie,nu in grad sau treapta.Pentru orice modificare din statul de functii este nevoie de o aprobare.
2.Legea nu face o specificatie a momentului cand se desfasoara examenul de promovare,inainte sau dupa transformare,dar cum poti organiza examinarea in vederea promovarii,atata timp cat nu ai inca postul corespunzator .De ,aceea eu opinez ca mai intai obtii transformarea,pt. ca mai apoi sa faci promovarea prin examinare.
Doamna ondino daca tot m-ati ajutat cu un raspuns poate putiti sa ma ajutati si in ceea ce priveste stabilirea salariilor de baza pentru cei promovati prin transformarea postului deoarece nu mai am functii similare pt a ma lua de acolo si trebuie sa merg la ordonanta 10/2008 unde aici conform legii 330/2009 sau redus unele functii si grade iar eu nu stiu de unde sa preiau salariul corect spre exemplu, luam cazul referentului de specialitate gradul II care avea salariul de baza 922 cel prevazut la gradul III vechi care numai este in legea cadru, iar acum eu ce salariu preiau pe cel de la referent specialitate gradul II din vechea grila 1016 sau pe cea de la referent specialitate gradul I care este 1322 ceea ce mi se pare foarte mult. Multumesc si poate puteti sa ma ajutati.
Va rog imi poate raspunde si mie cineva la aceasta intrebare. Multumesc frumos trebuie sa existe cineva care s-a lovit de aceasta situatie pentru ca la contractualii din institutiile publice de stat este un pic mai dificil nici numai sti ce salarii de incadrare mai avem avand in vedere ca nu se aplica legea cadru 284/2010 .
Poate va ajuta Normele metodologice de aplicare a Legii privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice
[ link extern ]
In normele metodologice spune ca :in anul 2011, pentru personalul nou-încadrat pe funcţii, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, precum şi pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare din instituţia/autoritatea publică în care acesta este încadrat, iar in situatia mea noi nu avem functii similare pentru a lua salariul de incadrare, normele si celelate legii le stiam si eu insa nu ma pot lua de acolo am explicat ca in cazul promovarii in grad a unui consilier juridic gradul II promoveaza in consilier juridic gradul I vreau sa stiu de unde ii iau salariul de incadrare pentru ca nu am functii similare si mai ales ca unii spun ca din ordonanta 10/2008 iar consilierul juridic II are acum salariul de incadrare 886 care de fapt este cel al unui consilier juridic gradul IV care s-a redus in 2010 iar salariatul a ramas in 2010 cu salariul de incadrare de 886 si cu functia de consiler juridic gradul II deoarece celelalte grade sau redu, iar acum in 2011 in urma promovarii vreau sa stiu pe ce salariu de incadrare va intra il iau pe cel de la consilier juridic gradul I care este de 1322( bineinteles care va fi redus cu 25% si marit cu 15%) dar nu stiu daca este legal. Multumesc, sper ca m-am facut inteleasa.

Alte discuții în legătură

Promovare pe studii superioare alehandraa alehandraa Buna ziua. Sunt referent cu studii medii din anul 2001 intr-o institutie publica,personal contractual cu casa, in anul 2010 am absolvit Facultatea de ... (vezi toată discuția)
Salarizarea si promovarea in clasa a functionarilor publici lauratoader2006 lauratoader2006 Buna Ziua, Lucrez in cadrul unei institutii publice de 13 ani, sunt functionar public din 01.03.2005, in cadrul Serviciului Resurse Umane, in functia de ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa functionari publici meri402003@yahoo.com meri402003@yahoo.com Cum se stabileste salariul de baza in anul 2011 pentru functionarii publici care au absolvit studii superioare si au sustinut examenul de promovare in clasa? (vezi toată discuția)