avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Art. 320 indice 1 C.pr.pen. Declaratia persoanei ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Art. 320 indice 1 C.pr.pen. Declaratia persoanei acuzate

Stie cineva daca exista situatii in care anterior momentului de a se aplica art. 320 ind. 1 C.pr. pen., instanta considera ca persoana a fost audiata fara sa dea o declaratie scrisa si semnata de ea?

Cu alte cuvinte, se consemneaza ceea ce a declarat persoana in incheierea de sedinta, dar nu da o declaratie pe care sa o semneze.

Ati intalnit in practica judiciara asa ceva?

Datorita unor probleme care au pus in dificultate instanta s-a ajuns la aceasta situatie intrucat nu stia daca sub aspectul admisibilitatii era aplicabil art. 320 ind. 1 C.pr. pen.

Acum, a hotarat ca este admisibila procedura, dar e posibil sa apara alte dificultati la judecata...
Daca se aplica pedeapsa pe art. 320 ind. 1 C.pr. pen., persoana condamnata va beneficia de reducerea pedepsei, cu ocazia rejudecarii.
Aceasta ar fi singura problema care ar putea crea o problema si sa faca instanta ca nu ar fi corect...desi este cat se poate de legal...

Pe de alta parte, procesul inca nu a intrat in faza cercetarii judecatoresti si nu ar fi probleme sub aspect procedural cu referire la ceea ce ar fi declarat...anterior...desi nu a declarat absolut nimic in faza de urmarire penala...si ar cam avea dreptul la o declaratie...

Rau nu a declarat persoana, dar nici nu este o aparare inteligenta si in plus, instanta nu este de acord cu precizarile facute si nici nu are sens sa ma complic...inutil...
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:39, 5 Octombrie 2011
Nu,pt ca nu a existat o declaratie.
Daca s-ar considera ca a fost o declaratie aceasta a fost data anterior momentului inceperii cercetarii judecatoresti.
Prin urmare,oricum ar fi tot acolo se ajunge..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea vinovatiei (art 320 indice 1 c.pr.pen.).instantele audiaza sau nu audiaza inculpatii? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Instantele audiaza sau nu inculpatii in cazul in care se cere aplicarea art. 320 indice 1 C.pr. pen.? Conform acestui text de lege situatia nu pare tocmai ... (vezi toată discuția)
Judecare in lipsa partii vatamate. vlad_99 vlad_99 Am si eu o problema: acum cateva luni am sesizat politia ca niste indivizi mi-au sustras din locuinta de serviciu o suma de bani. Le-am prezentat si ... (vezi toată discuția)
Nu am primit citatie la parchet nikolos nikolos 1] daca dosarul a ajuns dela politie la parchetsi nu am primit nici o citatie sau altc eva acasa avocatul poate sa instrumenteze dosarul ? 2] martorii sau ... (vezi toată discuția)