avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Excludere la plata APIA - spetã
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Excludere la plata APIA - spetã

Bună seara.
Am o spetă cu element de noutate dacă a mai întâlnit cineva sau îşi poate exprima părerea.
Un justitiabil a fost exclus de către APIA de la plată şi i s-au stabilit sancţiuni multianuale printr-o somaţie, ulterior, în urma contestării la conducătorul unităţii, devenită decizie, datorită aşa unei aşa zise supradeclarării a suprafeţelor deţinute.
În cursul anului 2007 a declarat şi cultivat suprafaţa de 15,44ha, aflată în două blocuri fizice, primind prin intermediul programului de acordare a plăţilor din 2007 în cadrul schemelor de sprijin pt populaţie o sumă de bani - numita subvenţie agricolă.
În primăvara anului 2007 a fost chemat la APIA proprietarul pt a identifica o suprafaţă de 8ha din cele 15,44ha. Alături de inginerul cadastral/agricol al Primăriei pe raza căreia se afla pământul şi de un inginer de la APIA a identificat pe HARTA ÎNTOCMITÃ PRIN TELEDECTIE suprafaţa de teren 8ha, prin vecinătăţi, corespunzând codului de culori aferent culturii respective (albastru pt grâu), plecând împăcat.
Ulterior în vara anului 2008 primeşte o somaţie, apoi decizie prin care i se stabileşte o sancţiune pt anul 2007 în sumă de 1300 lei. Mergând în audienţă la directorul APIA şi solicitând să i se arate dosarul i se comunică că i se va arăta, dar cu o condiţie....să renunţe la plângerea organului ierarhic superior, adică la el. Proprietarul promite că va renunţa în urma arătării dosarului. I se arată dosarul, i se recunoaşte de către director vina functionarului care l-a avut spre instrumentare, pt că la teledetectie a rezultat că terenul este cultivat, DAR, ATENŢIE I SE SPUNE SÃ LASE SITUATIA ASA şi să renunţe la contestaţia superiorului!!
Propeietarul nu renunţă la contestatia formulată superiorului, astfel i se comunică respingerea acesteia.
În acest moment i s-a comunicat de către APIA decizia de respingere a contestaţiei, neindicându-se în decizie organul abilitat unde poate formula plângere, decizia fiind EXACT CA PRIMA FÃRÃ VREO MENŢIUNE ÎN PLUS, decât data fiind diferită.
Întrebări:
1. Ce este de făcut? Să atace în contencios decizia emisă de APIA sau să facă plângere la Judecătorie?
2. Aţi avut o speţă similară, dacă da, ajutaţi-mă şi pe mine, că pentru mine e prima?
3. Cum vedeţi dvs soluţionarea cauzei?
În speranţa că va citi cineva multumesc!



Am sa revin la speţa pusă în discuţie. Este chiar un dosar de al meu.Suprinzător nici pana la ora aceasta nu s a finalizat.
Însă surpriză, cei la APIA Bucureşti, au chemat în garanţie SC GAUSS SRL, adică acea societate care a efectuat controlul prin teledetecţie.
Si, ca totul să fie frumos, chiar din ograda APIA am obţinut acte, schite, prin care fac dovada că la nivel de arhivă-centralizare, exista o evidenţă a lor cu situaţia reală, cu poziţionare în bloc fizic, însă în mod greşit (deocamdată neînsusit de catre instanţa punctul de vedere, abia după pronuntarea sentintei vom observa) aceştia au exclus de la plata subvenţiilor.
Vă voi tine la curent cu speta şi după rămânerea în pronuntare o voi posta aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata subventiei pentru culturi agricole RazvanDragomir RazvanDragomir Detin un teren agricol pe care am cultivat in anul 2011 floarea-soarelui.Conform prevederilor legale , ar fi trebuit sa primesc prin virament bancar ... (vezi toată discuția)
Contestatie raport masurare apia aritim aritim Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema legata de Apia. Tatalui meu in august 2008 i au fost masurate un numar de 5 parcele de ... (vezi toată discuția)
Cine este indreptatit sa incaseze subventia de la apia aferenta saps? karbon karbon Buna ziua, As vrea sa stiu cine este indreptatit sa incaseze subventia de la APIA aferenta SAPS (Schema de Plata Unica pe Suprafata) in cazul in care ... (vezi toată discuția)