avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contabilitate asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contabilitate asociatie

La asociatia de proprietari s-a efectuat reabilitarea termica prin programul Primariei.Lucrarile s-au terminat de mai bine de zece luni si receptia nu este semnata din cauza deficientelor de executie.Cu toate insistentele atat la primarie cat si la firma executanta acestea nu s-au remediat.Am solicitat situatie de lucrari care au fost avizate de presedintele asociatiei.Nu reusim si suntem amanati la o data neprecizata cu devizul final.Pe baza situatiilor de lucrari presedintele (inginer constructor deci in domeniu)a determinat un deviz final.Se obsearva ca sunt proprietari care au platiti mai mult decat trebuia pentru lucrare si acum cer restituirea banilor in plus.Administratorul solicita deviz final,hotarare de comitet executiv si abia apoi restituirea banilor pentru a plati cheltuielile comune.Cum se precedeaza legal in acest caz?Rog detalii.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:34, 7 Octombrie 2011
In mod normal, situatiile de lucrari nu puteau fi intocmite decat in baza unui documentatii -oferta care cuprinde si devizul general al lucrarii, intocmit in conformitate cu prevederile legale(HG28), si acceptat de partile implicate - investitor, beneficiar, executant.
Daca de contractarea lucrarii s-a ocupat primaria, aceasta trebuie sa detina aceste documente.
De asemenea, daca executantul a constatat necesitatea executarii unor lucrari suplimentare necuprinse in oferta initiala, atunci intai acestea trebuiau aprobate si dupa aceea valoarea suplimentara se repartiza proprietarilor.
Nu are nici calitatea nici temeiul legal de a-si da cu presupusul presedintele, in acest caz (chit ca este inginer constructor)
Dansul trebuia sa stie valoarea estimata la inceput , inainte de a accepta oferta si putea comenta pe marginea ei pana la neacceptare.
Pentru lucrari prost executate, executantul are obligatia legala de a le remedia, pe banii sai, intre intervalul de la receptia la terminarea lucrarilor si receptia finala. Daca receptia s-a facut cu propuneri de remedieri si nu s-au executat nu primeste banii opriti pentru garantia de buna executie (prevedere legala obligatorie).
Cand s-au cerut banii de la oameni cum au fost introdusi in contabilitate? pe ce documente?
se restituie pe acelasi principiu.

Banii se cer pe baza unui PV de AG in care se prezinta devizul de lucrari, presupunandu-se ca aceasta ar fi valoarea lucrarii in mare. Ca dupa aceea se mai adauga alte cheltuieli, aceasta e un lucru de prevazut.

De inapoiat banii se inapoiaza in urma unui calcul in care se constata ce a achitat proprietarul, cat i se repartizeaza dupa primirea facturilor si se face diferenta.

Deci i se ia pe baza de deviz si i se inapoiaza sau i se mai cere dupa factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate plata Marius0123 Marius0123 Buna ziua, Sunt cenzor al unei asociatii de proprietari si intampin urmatoarea problema. Exista o hotarare a comitetului executiv pentru schimbarea ... (vezi toată discuția)
Poate comitetul asociatiei de proprietari contrazice hotararea adunarii generale? husseincudop husseincudop Sunt proprietarul unei garsoniere situata la ultimul nivel .Timp de 2 ani am avut probleme cu acoperisul , acesta fiind spart iar asociatia a refuzat ... (vezi toată discuția)
Fisa postului-administrator imobile scrichy scrichy doresc un model pentru fisa postului,la administaratorii de bloc,cum se intocmeste,in cazul in care are si cumul de functii[contabil-casier],ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)