avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... modificare contract colaborare
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

modificare contract colaborare

Buna seara,

Am o problema: am un contract de colaborare in desfasurare cu o firma. Termenul de plata pentru serviciile prestate este de 20 de zile. Acum, reprezentantii firmei mi-au transmis o notificare prin care mi se aduce la cunostinta ca au considerat ei de cuviinta sa modifice termenul de plata (pentru ca au intarziat la plata foarte mult) de la 20 de zile la 30. E legal, avand in vedere ca am un contract care nu e "modificabil" si ca in contract scrie una, iar ei vor sa aplice alta prostie? Nu se considera o modificare a termenilor contractualisi nu ar necesita un act aditional si prin urmare acordul si semnatura mea? Nu mi se pare normal ca eu sa nu imi pot renegocia tariful timp de un an, pentru ca nu mi se da voie prin contract, in timp ce ei au voie sa faca orice modificare doresc. In primul rand ca mi s-a transmis asta azi, ca modificare ce se aplica incepand cu data de 1.10. Nu mi se pare normal nici sa ti se spuna de azi pe maine ca nu mai e valabil ce stiai. Chestia asta a fost facuta pentru ca am facturat la sfarsitul lunii septembrie, dar factura le va parveni in octombrie si ca atare va trebui sa ma "supun" noului regulament, pentru ca, mai nou, ei refuza sa ia in considerare data la care s-a emis factura si vor sa achite in functie de data la care le-a venit factura prin posta. Mi se pare un siretlic prost. Firma are un istoric de tentative in genul acesta de a isi "fraieri" colaboratorii si sincer, nu sunt deloc dispusa sa ii las sa scape si cu chestia asta (le-am mai dat voie in trecut sa incalce contractul si acum, cand in sfarsit am spus ca nu imi convin intarzierile lor la plata, m-am trezit cu notificarea asta). Va rog sa ma ajutati. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2011
selina123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 18:49, 2 Octombrie 2011
Multumesc mult pentru ajutor tuturor celor care au raspuns la acest subiect si sper sa pot rezolva chestiunea cat mai repede si cat mai amiabil cu putinta.
Cu mare placcere. Nulta bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pactul comisoriu roxana_cehan roxana_cehan Potrivit noului Cod Civil, pactele comisorii mai pot fi de patru feluri? (vezi toată discuția)
Legea nr. 72/2013 – legea privind combaterea intarzierii la plata anadell anadell Urmatoarea clauza \\\\"plata avansului se face in ziua semnarii contractului\\\\" poate fi considerata clauza abuziva raportat la prevederile art.5 al.3 din ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu michi michi imi poate da cineva o clasificare a pactelor comisorii I< II >II>IV cu explicatii la fiecare?


Mii de multumiri (vezi toată discuția)