avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

inteleg ca noul cod nu imi ia in calcul posesia pana azi..mergand pe legea veche..sigur, printre altele cum ca uzucapiunea e retroactiva..
insa de o jonctiune a posesiilor tine cont...adica 29 de ani si 365 zile unite prin jonctiune de una zi ( poate doua) merge sa te intabulezi ..opozabil :(
Cel mai recent răspuns: ContSters221975 , utilizator 18:27, 9 Octombrie 2011
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

..
Noul cod, de astazi 1 octombrie 2011, fiind codul actual nu are implicatii juridice.
...

:rofl::happy:
este... ca sunt mai multe variante

Deci in cauza se aplica Codul Civil de la 1864, asa cum este el denumit in legea de aplicare actualului cod civil.
da, toate prescriptiile indiferent de natura lor se supun legii sub care au inceput...
iar la uzucapiune avem o disp care spune clar ca fiecare posesie inceputa...!? se considera pt sine...
prin urmare dispozitiile legii noi "nu prea" se aplica raporturilor juridice nascute sub legea veche si care nu s-au stins panala intrarea in vigoare a ncc..
in concluzie ncc are dispozitii tranzitorii pe minim 10 ani...zic
Da, ziceti bine:thumbup:

Se aplica legea veche, legea sub care a inceput sa curga termenul.
multumesc domnule claudiu:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire!!! DOTZ DOTZ Care sunt principalele modificari privind uzucapiunea in lumina noii regelentari de drept civil? Sa fie vorba ca uzucapiunea de 30 de ani si uzucapiunea de ... (vezi toată discuția)
Transmiterea dreptului la uzucapiune vasile58 vasile58 uzucapiunea extratabulara poate face obiectul unei cesiuni ale drepturilor litigioase de catre mostenitorul celor ce au folosit un teren mai mult de 30 de ani ... (vezi toată discuția)
Obtinere proprietate denisa89 denisa89 buna ziua, in cazul in care am folosit un teren pe o perioada de peste 10 ani si nu m-a deranjat nimeni, nu mi-a zis nimeni nimic, pot obtine acel teren prin ... (vezi toată discuția)