avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzatie de furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzatie de furt

buna seara,
nici nu stiu cum sa incep sa va povestesc prin ce trec asa de penibil ma simt .....povestea incepe in urma cu cativa ani , mai exact in 2007in viena, eu si sotul meu lucram la o firma de curatenie , si printre altele aveam dimineata cate un bar , eu il aveam pe cel din districtul 9 iar sotul meu pe cel din 5, si intr-o dimineata in luna august 2007 pe cand sotul meu era la bar dintr-o data a aparut proprietarul barului si cu 2 politisti , cica control , pt faptul ca din bar au disparut anumite lucruri . Normal sotul meu neavand nimic de ascuns i-a invitat pe politisti sa se uite unde vor ei chiar si in masina , politisti au refuzat , defapt au zis ca nu e cazul si i-au cerut doar un act de identitate sotului meu , presupun ca i-au notat datele personale intre timp sotul meu si-a terminat treaba i-a intrebat pe potitisti daca poate sa plece , au zis ca da si cu astea sotul meu a plecat mai departe la munca ........dupa o luna a trebuit sa revenim in tara din alte motive , dar cat timp am mai stat in viena am lucrat mai departe in firma deci implicit si in barul respectiv , fara sa ne spuna cineva ceva
cam prin octombrie sau noiembrie am primit o scrisoare de la politie legat de acest caz , mama mea care e stabilita in viena a sunat la politie si le-a explicat ca sotul meu e Romania si daca au nelamuriri sa ia legatura direct cu el sau sa-i intrebe pe politistii prezenti in acea dimineata pt ca sotul meu nu a furat nimic .....si de atunci nu am mai primit nimic....
din august 2009 suntem din nou in viena si ieri am primit prin posta o scrisoare de la tribuna cum ca in data de 7noiembrie sotul meu trebuie sa se prezinte la proces fiind acuzat ca a furat 12kg cafea 60 doze energizant si nu mai stiu ce alte bunuri care daca am tradus eu corect , alte bunuri a caror valoare va fi stabilita ...........
Doamne , am ramas fara cuvinte cand am citit ............parca mi-a dat cineva in cap.......nici acum nu-mi vine sa cred ca trebuie sa trecem prin asa ceva .........nici nu stiu cum sa dovedesc ca nu e adevarat ce scrie in hartia aia...........
va rog sa ma sfatuiti cum am putea sa dovedim ca sotul meu nu e vinovat
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:38, 7 Octombrie 2011
Chestiunile legate de probatiune sunt la fel in toata lumea civilizata.
Daca se sustine ca furtul s-a comis in ziua in care nu va aflati in Austria si puteti audia si martori in acest sens nu veti avea nicio problema penala.
Chestiunea cu fotografiile poate fi ceva ma complicata...fara audierea de martori.
Dar, daca aveti si martori si fotografii cazul este rezolvat in favoarea dvs., in sensul ca se va pronunta achitarea.
Iertati-mi indrazneala insa cunosc un caz asemanator care s-a petrecut intr-un orasel din Germania .Acolo o romanca vindea impreuna cu doua colege (rusoaice) la un chiosc ambulant cremwursti -era ceva gen fast food .Romanca despre care va pomenesc era foarte bine vazuta , harnica nu vorbea niciodata foarte mult si isi facea treaba minunat ; si era si foarte apreciata de sef.Totul a fost frumos (castiga si foarte bine )pana intr-o zi cand a fost acuzata de furt .Au fost suficiente doar declaratiile colegelor ei care au sustinut ca au surprinso cu niste sacose mari pe care le-a scos din chiosc , si le-a livrat unei masini care o astepta cu motorul pornit.Binenteles ca era o minciuna ea nu a facut asa ceva insa -in ciuda faptului ca a avut un avocat bine platit - nu a putut dovedi niciodata contrariul si a fost si condamnata acolo in Germania .A atarnat de acuzatii si faptul ca era romanca .. mi-aduc aminte cum i-am adus acasa in Romania toate lucrurile si cat de mult a suferit.. Am auzit ca e bine acum dar ca e bolnava si a suferit mult.
Cu siguranta sunt niste declaratii acolo care il incrimineaza pe sotul d-stra insa trebuie sa luptati sa mergeti cu un avocat la politie sau la procuror sa vedeti probele din dosar- poate este undeva o greseala de unde puteti profita .La ambasada nu cred ca faceti ceva ci mai bine reluati de acolo de cand politistul i-a spus sotului d-stra ca totul e-n regula si ca poate sa plece .
Nu se poate asa ceva !
Trebuie sa luptati ; eu va doresc numai bine si multa multa bafta in lupta cu acesti diavoli .
In intervalul aratat in plangere exista niste date , la care probabil ca va gaseati in Austria.
Daca puteti dovedi cu acte , bilete de calatorie ,etc, ca in toata perioada indicata de
reclamant , nu va aflati in Austria , este cu totul alta problema.
Sotul dvs nu v-a spus care sunt celelalte probe din dosar care il acuza ?
Daca sunt martori sau alte probe care confirma plangerea , va fi greu de dovedit nevinovatia sotului dvs.
Succes !
De obicei localurile occidentale au camere de supraveghere, ca precautie contra jafului. Asa ca daca e vorba de furt, ar putea fi dovedit cu imaginile camerei de supraveghere. Daca n-are camera de supraveghere sau a sters imaginile s-ar zice ca patronul nu si-a luat suficiente masuri de precautie, ba stergerea imaginilor poate fi chiar folosita impotriva lui (ca nu le-a pastrat, desi ele puteau arata hotul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor - dosar penal tentativa de furt Maruionescu Maruionescu Buna ziua, Sunt invinuit intr-un dosar de tentativa de furt si va rog sa ma ajutati cu un sfat de specialitate. In anul 2010 am primit o amenda la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! exista o situație in care ma aflu și nu știu cum ... Pufy1240 sckxs Pufy1240 sckxs Buna ziua ! Exista o situație in care ma aflu și nu știu cum sa procedez .As fi recunoscător dacă mi ați Răspunde la următoarele întrebări . Povestea ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! retinut in germania, ce fac? Romma Romma Buna ziua oameni buni.Am nevoie mare de ajutorul vostru cu un sfat.Prietenul meu e plecat de o luna in Germania, acum o saptamana nu am avut nici o nouatate ... (vezi toată discuția)