avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete de masa dupa demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete de masa dupa demisie

Buna ziua,

Mi-am depus demisia conform legii si am respectat perioada de preaviz, insa angajatorul refuza sa-mi acord tichetele de masa pe ultima luna lucrata deoarece nu sunt prevazute in CM, la angajare au refuzat sa includa, spunand ca asa fac ei contractele si asa e la toata lumea.

Credeti ca as putea sa recuperez cumva aceste tichete in conditiile in care am primit timp de un an jumatate tichete in fiecare luna si companie are peste 100 de angajati, toti in aceiasi situatie?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tomitzel , utilizator 16:39, 5 Octombrie 2011
ondino a scris:

Chiar daca s-a facut informare verbala,inainte de angajare asupra clauzelor contractuale si s-ar fi specificat si faptul ca pt. luna in care se intrerup rap. de munca nu se acorda tm,atata timp cat nu s-a consemnat niciunde in scris asupra informarii,se ia de buna semnatura angajatului pe contractul de munca si daca acolo nu se specifica nimic....

Mai sunt si alte mijloace de proba cu care se poate dovedi acordarea acestora , in lipsa unor inscrisuri ... acea informare daca exista poate fi un inceput de dovada ca angajatorul acorda si tichete de masa ...

Problema nu era ca nu s-ar acorda tm,deci nu asta ar trebui dovedit,acordarea lor, ci ca acestea nu se mai acorda si pt. luna cand se intrerup rap. de munca.
De aceea am, si spus ca poate in informare s-a precizat acest fapt,dar daca nu s-a consemnat informarea ,atunci ramane scris cim ul,iar in cim nu apare nicio clauza referitoare la aceste tm si modalitatea de acordare.
Faptul ca nu apare in c.i.m. acest lucru nu are prea mare relevanta, intrucat se pot folosi si alte mijloace de proba .. din acte am retinut a beneficiat de tichete de masa fara a avea asa ceva specificat in c.i.m. .. prin urmare, exista posibilitatea sa obtina aceste tichete de masa pana la data incetarii raportului de munca .. insa se va ridica o intrebare retorica ,oare se merita actionarea in instanta a angajatorului pentru asa ceva?
freeelis a scris:

Faptul ca nu apare in c.i.m. acest lucru nu are prea mare relevanta, intrucat se pot folosi si alte mijloace de proba .. din acte am retinut a beneficiat de tichete de masa fara a avea asa ceva specificat in c.i.m. .. prin urmare, exista posibilitatea sa obtina aceste tichete de masa pana la data incetarii raportului de munca .. insa se va ridica o intrebare retorica ,oare se merita actionarea in instanta a angajatorului pentru asa ceva?

Aceiasi intrebare mi-am pus-o si eu, insa daca era vorba de o companie mica, poate treceam cu vederea. Unde lucrez suntem o multinationala cu prezenta in 15 tari, in Romania avem 2 sedii cu peste 100 angajati fiecare, nu inteleg de ce s-ar incurca cu un asa compromis pentru niste tichete. Ce banuiesc eu in schimb, este ca branch-ul la care lucrez se practica asta si cineva incaseaza niste bani / tichete. Oricum, eu lucrez direct cu firma-mama din Luxembourg si corporate manageri in fiecare zi, daca nu reusesc sa-i conving pe cei de aici, o sa trimit o plangere celor din top management, cu toate ca nu e problema lor.
Am uitat sa specific ca de fiecare data cand luam tichete de masa exista o lista cu toti angajatii pe care semnam la inmanarea tichetelor de masa, teoretic s-ar putea dovedi ca pana acum am primit. La angajare NU s-a specific nimic de genul ca in ultima luna sau preaviz nu beneficiez de tichete de masa, daca stiam asta atunci nu ar fi fost o problema, in schimb acum ma simt inselat.

Alte discuții în legătură

Durata orelor de munca in preaviz la concediere marianams70 marianams70 Buna ziua, am primit o comunicare in data de 08.08.12 ca potul care il ocup se desfiinteaza dar nu din motive economice ci pentru ca asa a hotarat ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa Lia costea Lia costea Buna ziua.Am fost angajata intr-o firma pana în data de 24.04.2017,mi-am depus lichidarea la zi cu acea data,fără preaviz de lichidare.Lichidarea mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Art 55 b si preaviz apetra apetra exista vreun impediment de a trece in decizia de desfacere a c.i.m. ca angajatul a solicitat incetarea c.i.m si a afectuat preavizul de 20 zile? (vezi toată discuția)